Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Ελεύθεροι οι προσαχθέντες μετά την επιχείρηση στο κτίριο Σκαραμαγκά


Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 49 προαχθέντες που προσήχθησαν την Παρασκευή, μετά την προσπάθεια περίπου 200 ατόμων να ανακαταλάβουν το κτίριο στη Σκαραμαγκά και Πατησίων.
Οι προσαγωγές, όπως αναφέρει η αστυνομία έγιναν, κατά τη διάρκεια «ελέγχων στην ευρύτερη περιοχή», ενώ συνελήφθη και ένα άτομο το οποίο φέρεται «να συμμετείχε στην επίθεση κατά των αστυνομικών».

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίζεται δικογραφία. Τα περίπου 200 άτομα επιχείρησαν να ανακαταλάβουν το κτίριο σπάζοντας τις αλυσίδες. Οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους συγκεντρωμένους με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό στα γύρω στενά, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στην περιοχή. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι στην ευρύτερη περιοχή, κατά τη διάρκεια των οποίων η αστυνομία προσήγαγε 49 άτομα, που τελικά αφέθηκαν ελεύθερα μετά από ώρες.

Υπενθυμίζεται πως το κτίριο, μια από τις ιστορικότερες καταλήψεις της Αθήνας, όπου διέμενε στα νεανικά της χρόνια η Μαρία Κάλλας, είχε εκκενωθεί μετά από εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων στις 9 Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου