Σύγκρουση του Θ. Πάγκαλου με τη ΝΔ προκάλεσε δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ»,
σύμφωνα με το οποίο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε σε δημοσιογράφο της ότι «οικονομικά και πολιτικά βλέπω την Τουρκία ισχυρή. Οι άνθρωποι έχουν επιτυχίες, γι’ αυτό είναι χαρούμενοι και έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους». Το δημοσίευμα φέρει τον κ. Πάγκαλο να σημειώνει ότι «όταν οι Τούρκοι δούλευαν εμείς τεμπελιάζαμε. Τώρα ζούμε τα αποτελέσματα αυτού», καθώς και ότι «μετά την αγορά της Finansbank κάποιοι εθνικιστές στην Ελλάδα ενοχλήθηκαν. Αλλά σήμερα η Finansbank είναι μία από τις πιο επιτυχημένες επενδύσεις. Οι δικές μας τράπεζες αν πάρουν ως παράδειγμα τις τουρκικές θα συμμαζευτούν».Πρώτη διάψευση και κόντρα
Από την αντιπροεδρία της κυβέρνησης ανακοινώθηκε ότι «κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον Παναγιότατο Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος δεν είχε καμία επαφή με εκπροσώπους του Τύπου», συμπληρώνοντας ότι «ουδέποτε έκανε δηλώσεις ή έδωσε συνέντευξη». Ωστόσο, νωρίτερα ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μιχελάκης είχε κατηγορήσει τον κ. Πάγκαλο ότι «ούτε λίγο ούτε πολύ μας χαρακτήρισε όλους τεμπέληδες» και ότι «σε μια κρίσιμη στιγμή για την ελληνική οικονομία επετέθη κατά του ελληνικού τραπεζικού συστήματος». Επίσης, ο κ. Μιχελάκης σημείωσε ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης «παραποίησε πλήρως την πραγματικότητα λέγοντας πως “μετά την εξαγορά της Finansbank” (τον Απρίλιο του 2006) “κάποιοι εθνικιστές ενοχλήθηκαν, αλλά σήμερα είναι μία από τις πιο πετυχημένες επενδύσεις”. Για την αποκατάσταση της αλήθειας, να πούμε ότι το ΠΑΣΟΚ -διά του εκπροσώπου του και σημερινού υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου- είχε χαρακτηρίσει σκάνδαλο την αγορά από την τότε διοίκηση της τράπεζας, ενώ 37 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν εντάξει την υπόθεση Finansbank σε σχετική ερώτηση στη Βουλή».
Ολομέτωπη επίθεση Πάγκαλου
Με νέα ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του ο κ. Πάγκαλος διαψεύδει εκ νέου το δημοσίευμα της Χουριέτ και τονίζει ότι έχει δώσει συνέντευξη στην εφημερίδα «Economic Observer» στις 9 Ιουλίου 2010, στην οποία δήλωσε ότι «οι Έλληνες δουλεύουν πραγματικά σκληρά. Η παραγωγικότητά μας είναι υψηλότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο», καθώς και ότι στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στις 22 Δεκεμβρίου 2010 έχει δηλώσει ότι «μια χαρά είναι η Ελλάδα. Και πλουτοπαραγωγικούς πόρους έχει και επιχειρηματίες κι έναν σκληρά εργαζόμενο λαό έχει στον ιδιωτικό τομέα». Απαντώντας δε στη ΝΔ σημειώνει ότι «αφού επιμένει να συζητήσουμε περί “τεμπέληδων” και “τεμπελιάς”, δεν θα της στερήσουμε αυτήν τη δυνατότητα», κάνοντας αναφορά στην πρόσφατη δήλωση του πρώην υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη, σύμφωνα με την οποία «ο Καραμανλής, έχοντας πλήρη συνείδηση για το τι ακριβώς συνέβαινε στην οικονομία, του έλεγε: “άσ’ το γι’ αργότερα”».
Αργόσχολος
Η ανακοίνωση αναφέρει ότι «η “μνημειώδης” αυτή φράση αποτελεί τον ορισμό της αναβλητικότητας, της άρνησης, εν τέλει, ενός ηγέτη να επιτελέσει το καθήκον του. [...] Η ιστορία έχει αποδείξει ότι οι Έλληνες δεν ήταν ποτέ ούτε αργόσχολοι ούτε νωθροί. Ήταν όμως, δυστυχώς, ο τότε πρωθυπουργός τους και γι’ αυτό οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή. Μετά το 2007, όταν η οικονομία της χώρας διαλυόταν και τα δάνεια μαζί με το έλλειμμα αυξάνονταν εκτός ελέγχου, ο Τύπος, ακόμα και ο φιλικά προσκείμενος στη ΝΔ, αναπαρήγε διαρκώς την εικόνα ενός πρωθυπουργού που προτιμούσε να συζητά και να ασχολείται με οτιδήποτε άλλο εκτός από το να πάρει τις αποφάσεις που έπρεπε». Επίσης, τονίζεται ότι «είναι ενδιαφέρον ότι ούτε ο Α. Σαμαράς δεν έχει καλή εικόνα για τον προκάτοχό του, αφού στη Βουλή (1/4/2011) εν τη ρύμη του λόγου είπε ότι ο προηγούμενος πρωθυπουργός έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Βεβαίως, μετά η δήλωση διευκρινίσθηκε, αλλά οι εντυπώσεις έμειναν».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου