Πολύ φιλόδοξο χαρακτήρισε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανκ Σόιμπλε τον στόχο να καταστεί βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας το 2020 και πρόσθεσε ότι οι πιστωτές πρέπει να επικεντρωθούν σε λύσεις που δεν θα περιλαμβάνουν τη διαγραφή χρέους του επίσημου τομέα.
Υπενθυμίζεται ότι παραμένει η διάσταση απόψεων μεταξύ Ε.Ε. – ΔΝΤ για το πώς θα καταστεί βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας, με τους ευρωπαίους εταίρους να υποστηρίζουν πως πρέπει να μετατεθεί κατά δύο χρόνια ο στόχος για μείωσή του στο 120% του ΑΕΠ. Η Κριστιν Λαγκάρντ ωστόσο δείχνει να επιμένει στη διατήρηση του στόχου για το 2020.
Επίσης, το ΔΝΤ ζητεί νέο κούρεμα από τον επίσημο τομέα, ενώ η Ε.Ε. φέρεται να εξετάζει άλλους τρόπους για τη μείωσή του, όπως η μείωση των επιτοκίων και η επέκταση της χρονικής περιόδου των δανείων.Υπενθυμίζεται ότι παραμένει η διάσταση απόψεων μεταξύ Ε.Ε. – ΔΝΤ για το πώς θα καταστεί βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας, με τους ευρωπαίους εταίρους να υποστηρίζουν πως πρέπει να μετατεθεί κατά δύο χρόνια ο στόχος για μείωσή του στο 120% του ΑΕΠ. Η Κριστιν Λαγκάρντ ωστόσο δείχνει να επιμένει στη διατήρηση του στόχου για το 2020.
Από την πλευρά του ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε πως η Γαλλία και η Γερμανία προσπαθούν να καταλήξουν σε πολιτική συμφωνία για την Ελλάδα έως τις 20 Νοεμβρίου, ώστε έως τα τέλη του μήνα να εκταμιευτεί η δόση.
«Στόχος μας είναι να καταλήξουμε σε συμφωνία επί της αρχής στις 20 Νοεμβρίου, έτσι ώστε να μπορούμε να την υποβάλουμε προς επικύρωση σύμφωνα με τις ισχύουσες διαδικασίες και στη συνέχεια να προχωρήσουμε στην εκταμίευση των κονδυλίων έως το τέλος αυτού του μήνα», ανέφερε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου