Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Τετ α τετ Ψωμιάδη - Καραμανλή

Πήγε να συναντήσει υπουργούς, ζητώντας χρήματα για να τρέξουν…. κολλημένα έργα στο νομό Θεσσαλονίκης, αλλά αντ’ αυτών ο Παναγιώτης Ψωμιάδης βρέθηκε να συζητά με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή! Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης δεν συνάντησε τον παλιό “πολιτικό του έρωτα” για να θέσει αιτήματα. Καθώς η συνάντησή τους ήταν έκτακτη, συζήτησαν τα πάντα γύρω από την πολιτική τρέχουσα επικαιρότητα.
Νομάρχης και πρώην πρωθυπουργός συναντήθηκαν για λίγη ώρα στο γραφείο του κ. Καραμανλή και είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν διάφορα περί πολιτικής και οικονομικής κατάστασης. Μάλιστα ο κ. Ψωμιάδης δεν παρέλειψε να ενημερώσει τον κ. Καραμανλή για την προεκλογική του εκστρατεία, η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Ο νομάρχης μίλησε ανοιχτά στον πρώην πρωθυπουργό, όπως εξάλλου έκανε πάντα, εκφράζοντας την αγωνία του τόσο για το μέλλον της Θεσσαλονίκης όσο και για το αύριο που ξημερώνει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με τον “Καλλικράτη”.
Μετά την απροσδόκητη συνάντηση ο νομάρχης συνέχισε τα προγραμματισμένα ραντεβού με υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη, μετά το πέρας των οποίων δήλωσε: “Αν και δεν ικανοποιήθηκαν τα οικονομικά αιτήματα των πολιτών του νομού, δηλώνω ικανοποιημένος από την κατανόηση που έδειξαν όλοι οι υπουργοί. Διαπιστώνω ότι έχουν ανοιχτές πόρτες έναντι των προβλημάτων, των πολιτών και των νομαρχών”.
Πιέσεις για τον τουρισμό
Το πρώτο ραντεβού του νομάρχη Θεσσαλονίκης ήταν με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργο Νικητιάδη, ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα καταβληθεί στη ΝΑΘ μέρος της επιχορήγησης που οφείλεται για το 2009. Συμφωνήθηκε μάλιστα να υπάρξει άμεσα συνεργασία με τον συντονιστή του νομαρχιακού έργου Γ. Τσαμασλή για την καλύτερη προώθηση δράσεων για τον τουρισμό. Επίσης ο κ. Νικητιάδης υποσχέθηκε ότι άμεσα θα κυκλοφορήσει ειδικό διαφημιστικό σποτάκι για τη Βόρεια Ελλάδα, όπως και το ότι θα εκπονηθεί ιδιαίτερο πρόγραμμα για προσέλκυση μαθητικού τουρισμού από τα Βαλκάνια και τη Ρωσία.
Ο κ. Ψωμιάδης συναντήθηκε επίσης με τον υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη και τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι είναι έτοιμο μέρος των διακοσίων συμβάσεων ορισμένου χρόνου που είχε ζητήσει η νομαρχία.
Οι συναντήσεις του κ. Ψωμιάδη έκλεισαν με τον υπουργό Υποδομών - Μεταφορών Δημήτρη Ρέππα, παρουσία του υφυπουργού Γ. Μαγκριώτη. Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει στη συντήρηση του επαρχιακού οδικού με κονδύλια του υπουργείου, ενώ κάποια επιπλέον κονδύλια θα διεκδικήσει μέσω της υφυπουργού Λ. Κατσέλη για νέα μικρά έργα αλλά και για τη σχολική στέγη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου