Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Υποψήφιος ο Κ. Γκιουλέκας

Είπε το «ναι» στην υποψηφιότητά του για τον κεντρικό δήμο της Θεσσαλονίκης ο Κώστας Γκιουλέκας, προσθέτοντας ότι πρόθεσή του είναι να υψωθεί «η σημαία της Θεσσαλονίκης» και «να πάει ακόμη πιο δυνατά η φωνή της στο Κοινοβούλιο».
Στη δήλωση του κ. Γκιουλέκα ήταν σαφής η προσπάθεια του βουλευτή Θεσσαλονίκης να κρατήσει αποστάσεις τόσο από τη ΝΔ όσο και από το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο. «Δεν έχω καμία απολύτως δέσμευση με κανένα πολιτικό κόμμα, με κανένα επιχειρηματικό συμφέρον και με κανένα απολύτως πρόσωπο», δήλωσε χαρακτηριστικά. Καθόλου τυχαίο και το ότι δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση από τη Ρηγίλλης ή την τοπική ΝΔ για το θέμα της υποψηφιότητάς του, ενώ κανείς βουλευτής ή υψηλόβαθμο στέλεχος δεν έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση. Για τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο ο κ. Γκιουλέκας δεν έκανε καμία αναφορά.
Αντίθετα, μετά το τέλος της δήλωσής του αλλά και σε ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε υποστήριξε ότι δεν είναι η συνέχεια κανενός και ότι έχει τη δική του πορεία. «Πολλά από τα πρόσφατα δημοσιεύματα αδίκησαν ένα σημαντικό έργο που κατέθεσε ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Εγώ δε θεωρώ τον εαυτό μου συνεχιστή κανενός», σημείωσε.Για το μέλλον προανήγγειλε ότι σε περίπτωση εκλογής του «δε θα ασκήσουμε διοίκηση από το κεντρικό δημαρχείο, αλλά από κάθε γειτονιά της πόλης, γιατί θέλουμε όλες τις δυνάμεις της πόλης να είναι μαζί μας».
Οπως είπε, σε περίπτωση που εκλεγεί δήμαρχος, θα εγκαταλείψει το Κοινοβούλιο, αν και όπως είπε είναι βαριά ευθύνη να είναι βουλευτής αυτής της πόλης και μάλιστα πρώτος σε σταυρούς προτίμησης με τη ΝΔ.Ο κ. Γκιουλέκας άφησε αιχμές για «χτυπήματα κάτω από τη μέση», που, όπως είπε, τον διευκόλυναν να λάβει την απόφασή του «μια ώρα αρχύτερα» και τους προέτρεψε να επιχειρήσουν να αντιπαρατεθούν μαζί του σε πολιτικό επίπεδο.
Τόνισε ότι μόλις ανακοινωθούν όλες οι υποψηφιότητες για το δήμο θα επιχειρήσει να συνεννοηθεί με τους συνυποψηφίους του, ώστε να διεξαχθεί ένας πολιτισμένος προεκλογικός αγώνας και να επικρατήσει πνεύμα συνεργασίας και μετεκλογικά για το καλό της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου