Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ Το «keep working» αποδίδει

Αέρας αισιοδοξίας πνέει στο επιτελείο του Παναγιώτη Ψωμιάδη για το αποτέλεσμα των εκλογών.
Συνεργάτες του «γαλάζιου» υποψηφίου υποστηρίζουν ότι οι λίγες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας δείχνουν ότι ο σημερινός νομάρχης Θεσσαλονίκης είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου του πρώτου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και τονίζουν ότι η πολλή και οργανωμένη δουλειά που έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα αποδίδει καρπούς. Τώρα όλοι τρέχουν για την κεντρική εκδήλωση της Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» της ΔΕΘ.
Αρχίζει η μάχη της Θεσσαλονίκης
Τις ημέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές ο Παναγιώτης Ψωμιάδης θα τις αφιερώσει στο νομό Θεσσαλονίκης. Ήδη έχει ολοκληρώσει τις περιοδείες του σε μεγάλες πόλεις των άλλων νομών και τώρα θα τρέξει στην έδρα του, όπου σύμφωνα με κάποιες δημοσκοπήσεις καταγράφει σχετική φθορά. Ο ίδιος εξακολουθεί να τονίζει ότι «η μάχη της περιφέρειας είναι δύσκολη» και δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία συνεργατών του ότι το παιχνίδι μπορεί να κριθεί ακόμη και την πρώτη Κυριακή. Βέβαιο είναι ωστόσο ότι ο Π. Ψωμιάδης κατάφερε να κερδίσει το στοίχημα της συσπείρωσης όσων στις προηγούμενες εκλογές ψήφισαν Νέα Δημοκρατία, ανεξάρτητα αν σήμερα επιμένουν να στηρίζουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή βλέπουν θετικά το κυοφορούμενο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη. Παράλληλα η υποψηφιότητα του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκου Βελόπουλου φαίνεται ότι δεν του αφαίρεσε όλη την εκλογική πελατεία του κόμματος του κ. Καρατζαφέρη, σημαντικό κομμάτι της οποίας δείχνει ότι προτιμά τον Π. Ψωμιάδη.
Συσπειρώνει το "γαλάζιο" στρατόπεδο
Στενοί συνεργάτες του νομάρχη Θεσσαλονίκης υποστηρίζουν ότι η συνταγή της λεγόμενης αντιμνημονιακής ψήφου ειδικά στις περιφερειακές εκλογές, σε συνδυασμό με το ότι ο κ. Ψωμιάδης ξεκίνησε πολύ νωρίς τον προεκλογικό αγώνα του, βοήθησαν στο να απορροφηθούν οι όποιοι κραδασμοί προκλήθηκαν στην πορεία (σ.σ. όπως η ρήξη με τον Αντώνη Σαμαρά για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου). Ο νομάρχης επανειλημμένα επισημαίνει την ανάγκη για ενότητα στην κεντροδεξιά παράταξη και έτσι, ενώ το «γαλάζιο» στρατόπεδο σε κεντρικό επίπεδο εμφανίζεται διασπασμένο, σε τοπικό συσπειρώνεται γύρω από το ψηφοδέλτιο της «Δύναμης για την Κεντρική Μακεδονία». Οι ίδιοι άνθρωποι τονίζουν με νόημα ότι, αν η περιφέρεια το βράδυ της 7ης ή της 14ης Νοεμβρίου βαφεί γαλάζια, θα πρόκειται για προσωπική επιτυχία του Παναγιώτη Ψωμιάδη και αμφισβητούν αν η ΝΔ στην παρούσα συγκυρία θα κατάφερνε να κερδίσει τη συγκεκριμένη περιφέρεια με άλλον υποψήφιο.
Μακεδονικό και Ορθοδοξία
Το πολιτικό στίγμα της υποψηφιότητας του Π. Ψωμιάδη είναι γνωστό και ο ίδιος δεν το κρύβει ούτε το καμουφλάρει. Ο «γαλάζιος» υποψήφιος ποντάρει ιδιαίτερα στο Μακεδονικό και στις καλές σχέσεις του με την εκκλησία και παράλληλα υπόσχεται «ανθρωποκεντρική πολιτική», διεκδικητικότητα και αποτελεσματικότητα. Πιέζει το βασικό αντίπαλό του να τοποθετηθεί για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και ειδικότερα το όνομα «Βαρντάσκα Μακεντόνια» που ακούγεται στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων του ΟΗΕ. Προβάλλει την πίστη του στην Ορθοδοξία, και όταν ερωτάται για τις υποθέσεις της νομαρχίας που διερευνούν οι εισαγγελικές και δικαστικές αρχές, δηλώνει δικαιωμένος από τις εξελίξεις στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών, ενώ αποδίδει τις υπόλοιπες υποθέσεις στην προσπάθεια των αντιπάλων του να τον αμαυρώσουν. Στο έντυπο πρόγραμμα που διανέμει στους ψηφοφόρους του και το οποίο είναι και απολογισμός του έργου του στη νομαρχία η λέξη «συνεχίζουμε» κυριαρχεί και ο κ. Ψωμιάδης υπόσχεται ότι θα συνεχίσει να πολιτεύεται με τον ίδιο τρόπο που όλοι γνωρίζουμε… Διαμηνύει δε στους ψηφοφόρους ότι «αναλογιζόμαστε την ευθύνη που αναλαμβάνουμε. Σκοπός μας είναι να ανταποκριθούμε με το πρόγραμμά μας στις απαιτήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας. Ενός τόπου γεμάτου ιστορικές μνήμες και ελληνικό χρώμα, αστείρευτες δυνάμεις του λαού του, συγκριτικά γεωπολιτικά και οικονομικά πλεονεκτήματα και ελπιδοφόρες προοπτικές. Ενός τόπου φάρου της Ορθοδοξίας, γενέτειρας και τροφού του Μεγάλου Αλεξάνδρου, εκπροσώπου του πολιτισμού και της λάμψης του Βυζαντίου. Ένα σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης, ‘χωνευτήρι’ λαών και πολιτισμών…».

Την 1η Νοεμβρίου η κεντρική εκδήλωση
Τις προσεχείς ημέρες στο στρατόπεδο Ψωμιάδη θα αρχίσουν να προετοιμάζονται πυρετωδώς για την κεντρική εκδήλωση, η οποία θα διοργανωθεί την 1η Νοεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο της ΔΕΘ «Ιωάννης Βελλίδης». Στόχος είναι ο χώρος να πλημμυρίσει από κόσμο και έτσι τα τηλέφωνα του ορμητηρίου του Π. Ψωμιάδη επί της Βασιλέως Γεωργίου αναμένεται να πάρουν φωτιά, ώστε χιλιάδες Θεσσαλονικείς να προσκληθούν στην εκδήλωση. Παράλληλα ο νομάρχης, σε αντίθεση με όσα αρχικά ακούγονταν, θα εμφανιστεί σε τηλεοπτικά πάνελ και συζητήσεις που διοργανώνονται για τις περιφερειακές εκλογές. Σήμερα, στις 6 το απόγευμα, θα συμμετάσχει στη συζήτηση που διοργανώνει το συγκρότημα «Μακεδονία» στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» και αργότερα σε πάνελ του «Mega» με οικοδεσπότη τον Γιάννη Πρετεντέρη.
Χθες συνοδευόμενος από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολο Τζιτζικώστα και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του επισκέφθηκε το πρωί το Ωραιόκαστρο και το απόγευμα μίλησε στη Σίνδο. Επισήμανε ότι η επόμενη ημέρα των εκλογών θα είναι δύσκολη, ανηφορική και θα αποτελέσει μεγάλη πρόκληση για το νέο αιρετό περιφερειάρχη. «Τα ανοικτά ζητήματα, τα προβλήματα είναι πολλά σε κάθε νομό της Κεντρικής Μακεδονίας. Υπάρχουν αβεβαιότητα και έντονος προβληματισμός για το αύριο», τόνισε και κάλεσε τους πολίτες να γκρεμίσουν την εικόνα της μιζέριας και της εσωστρέφειας. Υποστήριξε επίσης ότι η περιφερειακή αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να αναπαραγάγει το αθηνοκεντρικό μοντέλο, που οδήγησε στην απομόνωση τη Μακεδονία όλα αυτά τα χρόνια. «Ελλάδα δεν είναι μόνον η Αθήνα και να είστε σίγουροι πως Μακεδονία δεν θα είναι μόνον η Θεσσαλονίκη. Όλοι μαζί, ενωμένοι, μια γροθιά, θα τολμήσουμε και είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε, θα μετατρέψουμε το όνειρο σε πραγματικότητα», σημείωσε χαρακτηριστικά. Ο κ. Τζιτζικώστας από την πλευρά του υποστήριξε πως όλο και περισσότεροι πολίτες αποστρέφονται την επιλογή του μνημονίου και συνειδητοποιούν ότι υπάρχει και άλλος δρόμος και κάλεσε τους ψηφοφόρους να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική στις 7 Νοεμβρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου