Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Από τη στιγμή που ο Γιάννης Μπουτάρης εξελέγη δήμαρχος Θεσσαλονίκης πολλοί ήταν αυτοί που τον πλησίασαν, διακριτικά και μη, για να δηλώσουν διαθέσιμοι, σε περίπτωση που ο νέος δήμαρχος ήθελε να τους αξιοποιήσει. Το εν λόγω φαινόμενο παρουσιάστηκε για πολλές θέσεις στον δήμο, όμως το ρεκόρ προτιμήσεων έσπασε η θέση του διευθυντή της TV100. Το μέγα ερώτημα είναι ποιος θα γίνει Οραήλογλου στη θέση του Οραήλογλου. Την ώρα λοιπόν που πολλοί αυτοπροτείνονται, υπάρχει και κάποιος, ιδιαίτερα σεμνός, ο οποίος κρατά χαμηλούς τόνους, παρότι το όνομά του βρίσκεται στα επικρατέστερα, μαζί με αυτό του Χρήστου Καψάλη. Πρόκειται για...

τον Φίλιο Στάγκο, αξιόλογο δημοσιογράφο με σπουδές και επαγγελματική εμπειρία σε Ελλάδα και εξωτερικό. Παρά τη σχετικά νεαρή του ηλικία, ο Φίλιος Στάγκος έχει ένα ιδιαίτερα πλούσιο βιογραφικό. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στις Βρυξέλλες απ’ όπου ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του διαδρομή ως ανταποκριτής του ΑΠΕ. Υπήρξε σύμβουλος Τύπου του εκλιπόντος Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, Γιάννου Κρανιδιώτη, εργάστηκε στο «Μαύρο Κουτί» των Παύλου Τσίμα, Αλέξη Παπαχελά και Τάσου Τέλλογλου, δούλεψε στις Βρυξέλλες ως ανταποκριτής της εφημερίδας «Τα Νέα» και της ΕΡΤ, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια συμπαρουσιάζει την εκπομπή διεθνούς επικαιρότητας «Ανταποκριτές» στη ΝΕΤ και αρθρογραφεί στην «Καθημερινή».
Ο Φίλιος Στάνγκος θα αποτελούσε στολίδι για μια δημοτική τηλεόραση σαν κι αυτή που οραματίστηκαν όσοι την ξεκίνησαν το 1989. Παρότι δεν θεωρείται πολύ πιθανό να εγκαταλείψει την έντονη επαγγελματική του δράση στην Αθήνα για να μετακομίσει στην συμπρωτεύουσα, είναι θετικό το γεγονός ότι αποτελεί μια από τις πρώτες επιλογές του νεοεκλεγέντα δημάρχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου