Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Παπακωνσταντίνου:Συναίνεση δεν είναι να ζητάς από τα άλλα κόμματα να αποδεχθούν τη δική σου πολιτική, που έχει αποδειχθεί αποτυχημένη!

Και όμως το έχει δηλώσει!!
Του ΠΑΝΟΥ ΣΩΚΟΥ

Την εξειδίκευση των «πέντε εθνικών στόχων» που παρουσίασε την περασμένη Κυριακή στην «Αθηναΐδα» ο Γιώργος Παπανδρέου αρχίζει να υλοποιεί το ΠΑΣΟΚ, στην προσπάθειά του να πείσει τους πολίτες ότι είναι έτοιμο να κυβερνήσει.

Στο πλαίσιο αυτό την ερχόμενη Πέμπτη θα παρουσιάσει το πρόγραμμά του για την «πράσινη ανάπτυξη».

Ταυτόχρονα το ΠΑΣΟΚ:

* Επιμένει στην κριτική του προς τον πρωθυπουργό ότι πηγαίνει στην σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. χωρίς να έχει προετοιμάσει μια εθνική ατζέντα για τα ζητήματα που αφορούν τη χώρα. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι ο Γ. Παπανδρέου έχει προτείνει στον πρωθυπουργό τα θέματα που πρέπει να θέσει στη σύνοδο, αλλά η κυβέρνηση δεν έχει καμία απολύτως θέση και δεν έχει δώσει καμία απάντηση.

* Αρνείται την πρόταση του κ. Καραμανλή για συναίνεση, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός ψάχνει συνενόχους στην αποτυχημένη του πολιτική. Τους λόγους της άρνησης θα αναλύσει και ο Γ. Παπανδρέου στον πρωθυπουργό όταν τον καλέσει.

«Συναίνεση δεν είναι να ζητάς από τα άλλα κόμματα να αποδεχθούν τη δική σου πολιτική, που έχει αποδειχθεί αποτυχημένη» είπε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος (στο ΑΠΕ) τόνισε: «Η κυβέρνηση ζητεί τώρα συναίνεση για τα πάντα, γιατί αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα».

Ο κ. Βενιζέλος έθεσε ως αναγκαία προϋπόθεση για συναίνεση την ύπαρξη αξιόπιστης κυβέρνησης, η οποία θα έχει συγκεκριμένες, υπεύθυνες, τεκμηριωμένες και πειστικές προτάσεις για την έξοδο από την κρίση και την πορεία της χώρας.

Σχετικά με τα όσα είπε προχθές ο Κ. Καραμανλής για περιστολή δαπανών και τους μισθούς των golden boys, ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε ότι «ο πρωθυπουργός τα ίδια έλεγε το 2004» και θύμισε πολλά παρόμοια αποσπάσματα από παλιές του ομιλίες. Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε χθες από την κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει τον πλήρη κατάλογο με τις μισθοδοσίες. «Στο Δημόσιο δεν υπάρχουν golden boys, αλλά blue boys» είπε και ο κ. Παπακωνσταντίνου και τόνισε ότι με το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση τα στελέχη του Δημοσίου θα έχουν λογικούς μισθούς. Επιπλέον άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο άσκησης ποινικών διώξεων «αν η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ διαπιστώσει ποινικά αδικήματα μετά την εξέταση της διαχείρισης και των αμοιβών των στελεχών φορέα φορέα».

Οσον αφορά το ΕΣΠΑ, το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι από το 2007 μέχρι σήμερα έχει χάσει 2 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα αυτό.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων χθες, τόνισε ακόμα ότι:

* Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι «να πείσει τους πολίτες ότι το κόστος των εκλογών είναι μικρότερο από το κόστος της παράτασης αυτής της κατάστασης».

* Η διαχείριση της κρίσης θα αποτελέσει προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ, ως κυβέρνηση και υπογράμμισε ότι «οφείλουμε να πούμε όλη την αλήθεια στους πολίτες, ώστε να κατακτήσουμε την ενεργό στήριξή τους σ' ένα πραγματικό, εθνικό σχέδιο υπέρβασης της κρίσης και αναδιάρθρωσης του παραγωγικού μοντέλου της χώρας».



ΠΑΣΟΚ: Καμμιά συναίνεση σε αποτυχημένη πολιτική


πηγη:taxalia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου