Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Σε εξέλιξη το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Άντε να δούμε τι μας ξημερώνει!


Στο Προεδρικό Μέγαρο βρίσκονται αυτήν την ώρα οι πολιτικοί αρχηγοί για το συμβούλιο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Το συμβούλιο πραγματοποιείται λίγα 24ωρα μετά τις κατ' ιδίαν επαφές του Γ.Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς, από τις οποίες δεν προέκυψε συναίνεση.
Παρόντες στη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια είναι... ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, καθώς και οι υπουργοί Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, προκειμένου να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για όλες τις πτυχές της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα ζητήσει να καταγραφούν όλες οι απόψεις των αρχηγών. Ο ίδιος φέρεται έτοιμος να αποδεχθεί προτάσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ώστε να αντιμετωπισθεί συναινετικά η κρίση και να αποφύγει η χώρα μεγάλες περιπέτειες.


Οι εξελίξεις αυτές πυροδότησαν φήμες και σενάρια ότι ο πρωθυπουργός μπορεί να προχωρήσει ακόμη και σε προτάσεις για την τοποθέτηση προσώπων, δηλαδή υπουργών κοινής αποδοχής σε καίρια πόστα άσκησης οικονομικής πολιτικής. Πάντως, οι πληροφορίες αυτές προς το παρόν δεν έχουν επιβεβαιωθεί.


Όσον αφορά στη στάση των πολιτικών αρχηγών, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς δήλωσε την Πέμπτη ότι συναινεί στο στόχο της δημοσιονομικής εξυγίανσης, όχι όμως με τον τρόπο, και ξεκαθάρισε ότι το κόμμα δεν εκβιάζεται.


Αίσθηση έχει δημιουργήσει, δε, η πληροφορία από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή ότι συντάσσεται με τις θέσεις και τη στάση του κ. Σαμαρά.


Από την πλευρά της η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία δεν είχε προσέλθει στις κατ' ιδίαν επαφές του πρωθυπουργού, τόνισε ότι ο λαός δεν πρόκειται να υποκύψει σε εκβιαστικά διλήμματα.


Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε ότι το κόμμα του στη συνεδρίαση υπό τον Πρόεδρο «θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε η Ελλάδα να βγει ωφελημένη», ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «μπορεί να περιμένουμε το καλύτερο», χωρίς να αποκλείσει κάποια άλλη εξέλιξη.


Κάλεσε δε τον πρόεδρο της ΝΔ να δείξει θάρρος και σύνεση, λέγοντας ότι η σύνεση, η σοβαρότητα, η εμμονή μπορούν να φέρουν αποτελέσματα, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ως αποτέλεσμα μιας πιθανής αποτυχίας της αυριανής συνεδρίασης.


Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι θα προσέλθει στο Συμβούλιο, διατηρώντας όμως σοβαρές επιφυλάξεις και ανησυχίες για το στόχο, την μεθόδευση καθώς και τις επιπτώσεις της πρωθυπουργικής πρωτοβουλίας.


Μάλιστα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Θ.Δρίτσας σημείωσε ότι η στάση του κόμματός του είναι δεδομένη , δηλαδή δεν συναινεί «στο σχέδιο λεηλασίας του ελληνικού λαού».


Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον Βήμα FM ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν μεταβολές στη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης στη σύσκεψη και πως είναι ανοικτό το θέμα των πρόωρων εκλογών.


«Νομίζω ότι δεν θα έχουμε μεταβολές και κυρίως δεν θα έχουμε τη συναίνεση που επιδιώκει ο κ. Παπανδρέου» είπε ο κ. Κουβέλης.


taxalia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου