Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Πιάσανε πάτο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες της Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι έχουν περιέλθει σε οικονομικό αδιέξοδο μετά τις συνεχείς φορολογικές επιδρομές της κυβέρνησης και τη μεγάλη πτώση των πωλήσεων.
Λίγο ακόμα και θα πιάσουν πάτο, αν δεν τον ακούμπησαν ήδη, όπως λέει ο λαός μας. Όπως παρατήρησε ο αναπληρωτής Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος, η απόγνωση των εκπροσώπων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ήταν εμφανής στη...
συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων της Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Όπως επισημάνθηκε από τους προέδρους των επιμελητηρίων, με δεδομένο ότι πολλές επιχειρήσεις είναι έτοιμες να κηρύξουν στάση πληρωμών εξαιτίας και της αδυναμίας τραπεζικής χρηματοδότησης, δεν είναι μακριά η ημέρα που θα προκύψει και κίνημα "αγανακτισμένων" επιχειρηματιών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το χώρο της απασχόλησης. Σύμφωνα δε με τον κύριο Σιμόπουλο, ήρθε η ώρα η ηγεσία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας να σταματήσει να μιλά για το τι ΘΑ κάνει και να προχωρήσει σε μια σειρά ουσιαστικών κινήσεων. Τέτοιες είναι η  επιμήκυνση (από 36 έως 48 μήνες) των δανείων του ΤΕΜΠΜΕ, στην αποπληρωμή των οφειλόμενων του δημόσιου προς τις επιχειρήσεις και στην προώθηση μέτρων ανάπτυξης βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα. Όπως εξήγησε ο αναπληρωτής Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ μόνο έτσι θα μπορέσει η κυβέρνηση "να δώσει ορισμένες ανάσες στην αγορά".


taxalia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου