Κυριακή 29 Μαΐου 2011

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: "ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ"


Την απόφασή του να συνεχίσει την προσπάθεια για εθνική συνεννόηση εξέφρασε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη συνάντησή του, με τον Καναδό ομόλογό του Στίβεν Χάρπερ και την υπογραφή συμφωνίας για την κινητικότητα των νέων μεταξύ των δύο χωρών.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, εξέφρασε την ελπίδα ότι...
πολλές πολιτικές δυνάμεις θα ανταποκριθούν στην προσπάθεια αυτή και ότι θα δείξουμε πως όλοι κατανοούμε την κρισιμότητα της στιγμής, ενώ επέκρινε όσους γράφουν καθημερινά για δεινά της Ελλάδας και προφητεύουν τη Δευτέρα Παρουσία.
Ο πρωθυπουργός του Καναδά, από την πλευρά του, δήλωσε πεπεισμένος πως οι Έλληνες θα μπορέσουν τελικά να λύσουν τα προβλήματα προς όφελος της ελληνικής οικονομίας, της ευρωζώνης αλλά και της παγκόσμιας οικονομίας.
Ο Πρωθυπουργός του Καναδά, Στίβεν Χάρπερ, πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα και το πρωί επισκέφθηκε το Κοινοβούλιο και ο Πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος αναφέρθηκε στον σημαντικό ρολό της ελληνικής ομογένειας στον Καναδά που αποτελεί, όπως είπε τη γέφυρα ανάμεσα στους δύο λαούς.
Σημείωσε μάλιστα ότι ο Καναδάς υποδέχθηκε τους πολιτικούς πρόσφυγες επί στρατιωτικής δικτατορίας ανάμεσα στους οποίους ήταν ο πρώην Πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου, αλλά και ο νυν Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Ο καναδός πρωθυπουργός τόνισε πως 250.000 Έλληνες βρίσκονται στον Καναδά, από τους οποίους δύο βρίσκονται μαζί του και είναι ο υπουργός Θησαυροφυλακίου (κυπριακής καταγωγής) Τόνι Κλέμεντ και ο βουλευτής Κ. Μενεγάκης.
Το μεσημέρι ο καναδός πρωθυπουργός παραβρέθηκε σε σύσκεψη επιχειρηματιών όπου σημείωσε την ανάγκη ανάπτυξης των διμερών και επιχειρηματικών σχέσεων, μεταξύ των δύο χωρών.
Παράλληλα υπογράμμισε το ενδιαφέρον του Καναδά για την ολοκλήρωση της συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση, που βρίσκεται, όπως είπε, στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων.
Ο Στίβεν Χάρπερ συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και μαζί θα επισκεφθούν αύριο τα Καλάβρυτα, τόπο θυσίας και μαρτυρίας για τους αγώνες της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Θα επισκεφθούν επίσης την Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας στα Καλάβρυτα.
Στις κατ΄ιδίαν συναντήσεις που έχουν προγραμματισθεί σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, αναμένεταινα υπογραφεί η συμφωνία Youth Mobility από τον υπουργό Εξωτερικών Δ.Δρούτσα και τον υπουργό Οικονομικών του Καναδά ενώ παρατέθηκε νωρίτερα γεύμα εργασίας για τους δύο Πρωθυπουργούς.

fimotro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου