Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Γιατί δεν σας πιστεύω…


Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός

Τελικά χρεοκοπήσαμε γιατί είμαστε διεφθαρμένοι καιφοροφυγάδες;

Μα στη Γερμανία και τη Γαλλία, αποδείχθηκε περίτρανα, πως κι εκεί υπήρχαν διεφθαρμένοι και φοροφυγάδες.

Η λίστα Λαγκάρντ χρησιμοποιήθηκε, και μάλιστα με επιτυχία, σ’ αυτές τις δύο χώρες που μας κουνούν με ύφος κατηγόρου, το δάκτυλο.

Το περίεργο είναι, πως στην Γερμανία και την Γαλλία όπου έγινε έλεγχος και επεβλήθησαν πρόστιμα σε όλους όσους είχαν βγάλει παράνομα χρήματα στο εξωτερικό, δεν βρέθηκε (ή καλύτερα δεν ανακοινώθηκε) το όνομα κάποιου πολιτικού! Φαίνεται, πως στην Γερμανία και στην Γαλλία, οι πολιτικοί είναι «άσπιλοι κι αμόλυντοι» όπως και στην Ελλάδα! Αγγελούδια! Μπουμπούκια!

Η διαφθορά πολιτικών και κρατικών στελεχών της Ελλάδας έγινε από Γερμανούς και Γάλλους που τους «λάδωναν», προκειμένου να εξασφαλίσουν παραγγελίες των εργοστασίων που εκπροσωπούσαν. Τις περισσότερες φορές όμως η «λαδιά» φαίνεται. Θα πρέπει κάποιος να είναι πολύ «νοικοκύρης» για να μπορέσει να «ξεπλύνει» την «λαδιά» για να μην αποκαλυφθεί. Φαίνεται λοιπόν, πως στην Ελλάδα ίσως έχουμε πολλούς «νοικοκύρηδες» που έχουν κρύψει τις «λαδιές» τους και δεν τους γνωρίζουμε γιατί η χώρα που τους «λάδωσε», η Γερμανία, δεν δίνει στην Ελληνική Δικαιοσύνη τα ονόματα που έχει στην κατοχή της, ονόματα που προέκυψαν μετά από δικαστική έρευνα.

Πρώτο στοιχείο λοιπόν που καταγράφω είναι, πως η διαφθορά και η φοροδιαφυγή δεν είναι η αιτία της χρεοκοπίας της Ελλάδας, γιατί αν ήταν, πρώτες θα είχαν χρεοκοπήσει η Γερμανία και η Γαλλία!

Με επίσημα στοιχεία, στελέχη της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, δημόσια ανακοίνωσαν, πως το χρέος της Ελλάδας κατασκευάστηκε και δεν ήταν αυτό που ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μαζί με τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου είχαν ανακοινώσει.

Αποδείχθηκε ότι το έλλειμμα δεν ήταν το 2009 στο 15,4% του ΑΕΠ (36,1 δισ. ευρώ) και το χρέος στο 126,8% του ΑΕΠ που αντιστοιχεί σε 298 δις ευρώ αλλά πολύ μικρότερο. Κανείς πολιτικός δεν βγήκε να διαψεύσει αυτά τα στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ, απεναντίας, ο υπουργός Οικονομικών απέλυσε το μέλος του Συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ Ζωή Γεωργαντά Καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Οικονομετρίας και Παραγωγικότητας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών που έδωσε στην δημοσιότητα τα πραγματικά στοιχεία.

Αξίζει να θυμηθούμε τι είχε πει μεταξύ άλλων η κυρία Ζωή Γεωργαντά:

«Η αλήθεια είναι ότι η χώρα μας είχε ένα από τα μικρότερα ελλείμματα στην ΕΕ και αυτό ήταν 3,9%. Η Γαλλία είχε 7,5%, η Ολλανδία και το Βέλγιο είχαν 5,6%, και η Γερμανία είχε 3,2%. Η αλήθεια για το Ελληνικό δημόσιο έλλειμμα απέχει τόσο πολύ από την πραγματικότητα που μας κάνει να θυμηθούμε τα λόγια του Αρθούρου Σοπενχάουερ: Όλες οι αλήθειες περνούν από τρία στάδια. Πρώτον διαπομπεύονται. Δεύτερον, πολεμούνται με βία. Τρίτον, γίνονται αποδεκτές ως ολοφάνερες και αυταπόδεικτες».
Τα στελέχη της Τρόϊκα, αυτοί οι «πεφωτισμένοι», οι αξιόλογοι οικονομολόγοι, επιβεβαίωσαν άραγε πως το έλλειμμα της χώρας ήταν 15,4% ή ανακάλυψαν πως η Ζωή Γεωργαντά έλεγε αλήθεια και το πραγματικό έλλειμμα της χώρας ήταν 3,9%; Ποιος θα μας δώσει απάντηση;

Ας αναλογιστούμε το τι είπαν οι πολιτικοί, το τι περάσαμε και περνάμε σαν λαός τόσα χρόνια και το τι πρόκειται να υποστούμε αν εξακολουθούμε να παραμένουμε απαθείς.

Δεύτερο στοιχείο που καταγράφω λοιπόν είναι, πως αρμόδιο στέλεχος της ΕΛΣΤΑΤ, μία καταξιωμένη επιστήμονας, μία ΕΛΛΗΝΙΔΑ, ανατρέπει με στοιχεία, την μπουρδολογία που ορισμένοι έντεχνα περάσανε στον Ελληνικό λαό.

Και πάμε στους αστέρες μας, τους πολιτικούς.

Τι έλεγαν οι περισσότεροι από αυτούς το 2010; Όσοι ήταν στην Νέα Δημοκρατία, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, εξόρκιζαν το Μνημόνιο και ορισμένοι από εκείνους που είναι σήμερα στην ΔΗΜΑΡ, έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι δεν μπορούν να ψηφίσουν αντιλαϊκά μέτρα. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Αντώνη Σαμαρά, ότι δεν θα υπάρξουν περικοπές μισθών και συντάξεων και τα περίφημα δεκαοκτώ σημεία με τα οποία θα έβαζε τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης.Σήμερα τι κάνουν όλοι αυτοί, οι τίμιοι, οι πατριώτες, οι καλοί άνθρωποι, τα φωτεινά μυαλά της χώρας; Μας υποχρεώνουν, μέσα από ένα εγκληματικό νομοσχέδιο, να ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ!

Τρίτο λοιπόν και σοβαρό στοιχείο που καταγράφω είναι, ότι αυτοί που βρίσκονται στην κυβέρνηση, δηλαδή, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, είναι επαγγελματίεςΨΕΥΤΕΣ!

Τα τρία στοιχεία λοιπόν που κατέγραψα αποδεικνύουν ότι:

1)Η διαφθορά και η φοροδιαφυγή δεν ήταν αιτίαχρεοκοπίας. Αυτά τα φαινόμενα συνέβαιναν και συμβαίνουν και στις χώρες που θέλουν να μας υποδείξουν πως πρέπει να λειτουργούμε σαν Κράτος. Και τους ρωτάμε: Εσείς γιατί δεν εξαλείψατε αυτά τα φαινόμενα αφού είστε τόσο καλοί;

2)Τα οικονομικά στοιχεία που μας παρουσίασαν οι πολιτικοί μας και ειδικότερα ο εξολοθρευτής Γιώργος Παπανδρέου, δεν ήταν τα πραγματικά. Με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, με στοιχεία, πρώην στέλεχος της ΕΛΣΤΑΤ απέδειξε πως το έλλειμμα της Ελλάδας το 2009 ήταν μόλις 3,9%!

3)Οι κυβερνώντες μας «δουλεύουν» ψιλό γαζί. Μας ζητάνε να αποδεχθούμε τα νέα καταστροφικά μέτρα που είναι απόρροια του Μνημονίου, όταν οι ίδιοι, λίγους μόλις μήνες πριν, τα καταδίκαζαν!

Γιατί λοιπόν έρχεται η καγκελάριος Μέρκελ στην Ελλάδα;

Μα για να μας αποτελειώσει! Για να δώσει την εντολή εκτέλεσής μας! Κι οι ανεκδιήγητοι πολιτικοί μας, πειθήνια στρατιωτάκια της, θα το κάνουν!

Γι’ αυτό λοιπόν η λύση για τον λαό είναι μία:

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ!

Ή αυτοί θα μείνουν για να παραδώσουν μια νεκρή χώραστους κατακτητές μας ή εμείς θα νικήσουμε και θ’ αναστήσουμε για μια ακόμη φορά την Ελλάδα μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου