Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Αυτά που λέει ο Αρχηγός ΓΕΝ σήμερα, τα έλεγε ο Πάνος Καμμένος από τον Σεπ.του 2011

Ο Αρχηγός του ΓΕΝ Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης σπάζοντας την σιωπή του, σε συνέντευξή του στην Real News αναφέρθηκε:

• στις μεγάλες περικοπές που έχουν υποστεί οι στρατιωτικοί και το προσωπικό του ΠΝ

• Επισημαίνει ότι δεν “δεν αρκεί μόνο να λέμε ότι πρώτη προτεραιότητα είναι ο ανθρώπινος παράγοντας και ότι διοικούμε μέσω ανθρωποκεντρικής διοίκησης. Πρέπει να το κάνουμε και πράξη”.
• Μιλά για τις επιχειρησιακές δυνατότητες του ΠΝ, τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει οι περικοπές και τονίζει “ότι για να διατηρηθεί το αξιόμαχο”, απαιτείται “εξασφάλιση οικονομικών πόρων τουλάχιστον στους τομείς προμήθειας καυσίμων και ανταλλακτικών”.
Διαβάστε τώρα τι έλεγε ο Πάνος Καμμένος στις 30 Σεπ.2011σε σχετική του ερώτηση  
Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η ΠΡΟΣ TΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1. ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ 2. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΘΕΜΑ: «Άθλιες μεθοδεύσεις. Περικοπές και αντισυνταγματικές μειώσεις μισθών και συντάξεων στις Ένοπλές Δυνάμεις, που οδηγούν στην εξαθλίωση κα εξόντωση των ένστολων.»
Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα προβλέπει ότι το 2015 οι λειτουργικές δαπάνες των Ενόπλων Δυνάμεων θα ανέρχονται σε 234 εκατ , από 1.112 δις Ε που ήταν το 2009.
Οι δαπάνες θα είναι δηλαδή μειωμένες κατά 79% σε σχέση με το 2009 και 69% σε σχέση με το 2011.
Αυτό σημαίνει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα μειωθούν στο 1/6 των δυνάμεων τους! Είναι παρανοϊκό ειδικά αυτή τη περίοδο να συζητάμε τέτοια θέματα, όταν στη περιοχή μας παίζονται τεράστια γεωπολιτικά παιγνίδια και συμφέροντα, αλλά η κυβέρνηση θα πρέπει ν΄ αποφασίσει αν η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να διατηρεί Ένοπλες Δυνάμεις ή όχι.
Σαν να μην έφτανε αυτό η κυβέρνηση αποφάσισε την ολοκληρωτική εξόντωση των ένστολων και με συνοπτικές διαδικασίες αποφάσισε περαιτέρω μειώσεις τόσο των μισθών των εν ενεργεία, όσο και των συντάξεων των εν αποστρατεία στελεχών.
Οι μειώσεις που αποφασίστηκαν πλήττουν άμεσα και έμμεσα αδιακρίτως και οριζόντια όλη την Ελληνική κοινωνία. Οι στοχευόμενες επιθέσεις με ηλικιακά και ταυτόχρονα αντισυνταγματικά κριτήρια είναι κατευθείαν βολή κατά των στελεχών όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου