Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

ΞΥΠΝΗΣΤΕ!


Γράφει Αναγνώστης

Κάποιοι πίστεψαν ότι την επόμενη των δημοτικών εκλογών με την «κατασκευή συναίνεσης»που δημιούργησαν, όλα θα ήταν πιο εύκολα. Δεν συνειδητοποίησαν ότι «συναίνεση» στην κορυφή, μεταξύ τόσο ετερόκλητων πολιτικών ομάδων δεν θα μπορούσε να περάσει στην κοινωνία. Αντίθετα μεγαλώνει την απαξίωση που νιώθουν οι πολίτες για το πολιτικό σύστημα.

Για να είμαστε ειλικρινείς ούτε μεταξύ τους έχει λειτουργήσει άλλα ο συνεκτικός κρίκος την εξουσία και ο φόβος κρίκος της εξουσίας και ο φόβος των Δικαστηρίων (για κάποιους) τους κρατά ακόμα εν ζωή. Οι πολίτες αυτή τη στιγμή μοιάζουν με ζαλισμένα κοτόπουλα από τις απανωτές καρπαζιές των μέτρων χωρίς τέλος.

 Οι μεγάλοι εμπνευστές και σχεδιαστές της «κατασκευασμένης συναίνεσης»  θα μας μοιράσουν τώρα και λίγο καρότο για να μας κρατούν σε καταστολή και νομίζουν ότι έτσι θα συνεχίσουν να μας μαστιγώνουν αλύπητα. Εκείνο βεβαία που δεν υπολογίζουν είναι ότι ο Έλληνας λειτουργεί αντίστροφα από ότι άλλοι. Κι όσο δεν ξεσηκώνονται οι δημότες τόσο πιο επικίνδυνα γίνονται τα πράγματα. Εάν οι διοικούντες θεωρούνται ότι ο τόπος πρέπει να διοικείται από «υπεύθυνους πολίτες» και οι υπόλοιποι πρέπει να κάθονται φρόνιμα τότε πλανώνται πλάνη οικτρά. Δημιουργείται μια γενιά απελπισμένων. Και ο απελπισμένος δεν έχει να χάσει τίποτε. Διότι μια επίσημη δήλωση είναι αληθινή όταν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα. Δυστυχώς οι μέχρι τώρα υποσχέσεις βρίσκονται σε μεγάλη αντιστοιχία με ότι βιώνουν οι δημότες. Και οι δημοτικές εκλογές πλησιάζουν…

Εάν λοιπόν η διοίκηση δεν δείξει ένα ανθρώπινο πρόσωπο και συνεχίσει να εγκαταλείπει τους πάντες – εκτός των ολίγων ‘εκλεκτών’- στην τύχη τους τότε η έκρηξη δεν θα αργήσει, η κατάρρευση της διοίκησης. Το γράφουμε χτυπώντας καμπανάκι γιατί διαπιστώνουμε με θλίψη ότι για κάποιους το ρολόι έχει σταματήσει σε άλλες εποχές και συνεχίζουν το πάρτι. Κύριοι της διοίκησης βγείτε στον κόσμο. Πάρτε τώρα κοινωνικά αντιμέτρα στα άθλια και ελεεινά μέτρα που σας επέβαλαν. Οι δημότες πεινάνε, δεν έχουν δουλειά, δεν έχουν ελπίδα. Ξυπνήστε επιτέλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου