Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Οι “έξω” δουλεύουν για τους “μέσα”, ενώ οι “μέσα” έπρεπε να εργάζονται για να μείνουν οι “έξω” μακρυά!

Σας μπερδέψαμε;
Σε μια κρίση πρέπει να δουλέψουν όλοι για να έρθει η ανάκαμψη και η ανάπτυξη. Έως εδώ δεκτό, αφού το λένε και οι οικονομικές θεωρίες. Τα οικονομικά βιβλία λένε ότι σε μια κρίση πρέπει να κάνει το ακριβώς αντίθετο από μια απλή δημοσιονομική προσαρμογή αποφεύγοντας τη σκληρή λιτότητα.

Αυτή η κρίση έχει φέρει τα πάνω κάτω, λες και κάποιοι το κάνουν επίτηδες. Η κρίση έχει τσακίσει την Ελλάδα και την Ισπανία με την ανεργία στις δυο χώρες να ξεπερνά κάθε ρεκόρ.
Ο Σόιμπλε είπε ότι «όλοι στην Ευρώπη εργάζονται για να κρατήσουν την Ελλάδα στο ευρώ». Μόνο που δεν μας λένε ότι για να διατηρηθεί μια χώρα στα πόδια της, δεν χρειάζεται να δουλέψουν οι «έξω», αλλά οι «μέσα».
Αν δεν δουλέψουν οι Ισπανοί και οι Έλληνες, πως θα μειωθεί το χρέος (και ως ποσοστό του ΑΕΠ), πως θα δημιουργηθεί ανάπτυξη και πρωτογενές πλεόνασμα για να μιλάμε με οικονομικούς όρους;
Αυτή η κρίση μας έχει διδάξει ότι δουλεύουν οι έξω για τους μέσα και οι μέσα απλά πληρώνουν (με το παραπάνω) τους έξω, κάτι σας συμβούλους ένα πράγμα που στο τέλος στα παίρνουν όλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου