Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Ανοίγουν 5000 θέσεις εργασίας για νέους στους δήμους


Ευρωπαικο πρόγραμμα για 50.000 θεσεις εργασίας σε δήμους για ανεργους θα υλοποιηθεί το προσεχες διάστημα οπως ανακοινωθηκε απο τον υπουργο Εργασίας μαζί με τον γενικό γραμματέα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών Φρεντερίκ Βαλιέ.


Συγκεκριμένα οι θέσεις εργασίας σε δήμους για ανέργους προβλέπει η πρωτοβουλία EU -STARTER του Συμβουλίου των Δήμων και των Περιφερειών της Ευρώπης (CEMR) για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη,οπου κατέθεσαν την προηγούμενη εβδομαδα ο γενικός γραμματέας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών Φρεντερίκ Βαλιέ και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης στον υπ. Εργασίας Ι. Βρούτση.
Το πρόγραμμα EU -STARTER απευθύνεται σε ανέργους νέους, ηλικίας 18 έως 26 ετών και οι θέσεις εργασίας θα καλύψουν κενά σε δήμους της χώρας . Μέσω του προγράμματος χρηματοδοτείται η απασχόληση νέων σε δημοτικές υπηρεσίες, κοινωνικές δομές όπως παιδικοί σταθμοί, δημοτικές βιβλιοθήκες, κέντρα νεότητας, δημοτικά μουσεία, δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, σχολεία κα. Σκοπός είναι να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες. Οι νέοι δεν θα αντικαταστήσουν το υπάρχον προσωπικό, αλλά θα παράσχουν συμπληρωματικές υπηρεσίες.

Νεότερα για τις θέσεις εργασίας,΄όταν προκηρυχθεί το πρόγραμμα, που αναμένεται κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου