Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Παπαρήγα: Μην τολμήσετε να χρησιμοποιήσετε καταστολή στους αγρότες


Προειδοποίηση στην κυβέρνηση «να μην τολμήσει να χρησιμοποιήσει την κρατική καταστολή απέναντι στην αγροτιά» απηύθυνε η Αλέκα Παπαρήγα, η οποία επισκέφθηκε το μπλόκο της Νίκαιας στη Λάρισα για να εκφράσει την αλληλεγγύη της στις κινητοποιήσεις των αγροτών.


Η γγ του ΚΚΕ έκανε λόγο για «αγώνα επιβίωσης» των αγροτών και χαρακτήρισε «παραπλανητικό» το δίλημμα, «ανοιχτοί η κλειστοί δρόμοι» που θέτει η κυβέρνηση με σκοπό, όπως είπε, «να μεταθέσει το πρόβλημα». «Οι αγρότες βιώνουν το φάσμα πρωτόγνωρης φτώχειας», σημείωσε, εκτιμώντας μάλιστα πως «έρχονται και πολύ χειρότερα», καθώς στόχος είναι «να συγκεντρωθεί η παραγωγή σε λιγότερα χέρια».

Όπως τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα το ΚΚΕ στηρίζει ένα προς ένα τα αιτήματα των αγροτών, τα οποία χαρακτήρισε «άμεσα και πιεστικά». Παρατήρησε επίσης ότι κάποιοι επιχειρούν να παγιδεύσουν τους αγρότες με υποσχέσεις και συζητήσεις εκτός ημερήσιας διάταξης στην Βουλή και με διάφορα διαδικαστικά ζητήματα, επιδιώκοντας να πέσει η αυλαία των αγώνων και να μεγαλώσει η απογοήτευση.

Για εμάς, είπε χαρακτηριστικά, ανάπτυξη σημαίνει να βρίσκεται στα χέρια των μικροϊδιοκτητών η παραγωγή με την παράλληλη δημιουργία λαϊκών συνεταιρισμών. Δεσμεύθηκε ακόμη ότι το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι μπορεί για «να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο με τους εργατοϋπαλλήλους και τα μικρομάγαζα και να ασκηθεί όσο γίνεται μεγαλύτερη πίεση». «Εδώ το ζήτημα είναι να βγάλει η φτωχή αγροτιά τον επόμενο χρόνο, να κερδίσει χρόνο επιβίωσης», πρόσθεσε.

Άφησε τέλος αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την πρότασή του για προ ημερήσιας συζήτηση στην Βουλή, υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αποτέλεσμα, καθώς πλέον το Κοινοβούλιο έχει γίνει η «Βουλή της ατάκας» και των θεμάτων «επί προσωπικού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου