Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Κατέθεσε ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ για την λίστα Λαγκάρντ


Ο Κωνσταντίνος Μπίκας, ο πρώην διοικητή της ΕΥΠ, κατέθεσε ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής που διερευνά τις τυχόν ποινικές ευθύνες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση της αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπίκας υποστήριξε ότι εκείνος ήταν που ενημέρωσε τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου για την ύπαρξη της λίστας με τα ονόματα των 2.063 Ελλήνων καταθετών σε ελβετική τράπεζα.

Ο κ. Μπίκας ισχυρίστηκε ότι έμαθε για την ύπαρξη της λίστας με τους Έλληνες καταθέτες από το ξένο τύπο και στη συνέχεια τη διασταύρωσε με τον Γάλλο ομόλογο του, ο οποίος επιβεβαίωσε την πληροφορία και τον ενημέρωσε ότι την έχει στην κατοχή του. Την ίδια στιγμή, ο ίδιος τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να το ζητήσει επισήμως από τις γαλλικές αρχές.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο κ. Μπίκας, ο ίδιος δεν είχε περαιτέρω εμπλοκή στην υπόθεση, καθώς ποτέ δεν διαπραγματεύτηκε με τις γαλλικές αρχές για να έρθει η λίστα στην χώρα μας, ενώ ποτέ δεν πέρασε από τα χέρια του το επίμαχο υλικό. Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ διαψεύδει δε ότι η Ελλάδα κατέβαλε χρηματικό ποσό προκειμένου να παραλάβει την λίστα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου