Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Ελεύθεροι οι συλληφθέντες του ΠΑΜΕ


Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που συνελήφθησαν την Τετάρτη, στα επεισόδια έξω από το υπ. Εργασίας. Η εκδίκαση της υπόθεσης πήρε αναβολή για τις 12 Φεβρουαρίου.
Έξω από τα διακαστήρια της Ευελπίδων βρέθηκαν μέλη του ΠΑΜΕ σε ένδειξη αλληλεγγύης καθώς και η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στην οποία δεν επετράπη, ωστόσο, η είσοδος στην αίθουσα του δικαστηρίου. Στα άκρα οδηγείται στο μεταξύ, η κόντρα κυβέρνησης - Περισσού αυτή τη φορά. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου κατηγόρησε τα μέλη του ΠΑΜΕ που βρέθηκαν στο υπ. Εργασίας ότι είχαν στόχο των προπηλακισμό του υπουργού Γιάννη Βρούτση. Το ΚΚΕ απαντά κάνοντας λόγο για αυταρχικό αμόκ της κυβέρνησης, ενώ  καταγγέλλει κατασκευασμένες κατηγορίες αναφορικά με τις φθορές στο υπουργείο Εργασίας.  

Οι αρχικές κατηγορίες για τους συλληφθέντες ήταν διατάραξη κοινής ειρήνης και απρόκλητες φθορές. Ο εισαγγελέας άσκησε πάντως σε βάρος τους ποινική δίωξη για παράνομη παραμονή σε χώρο δημόσιας υπηρεσίας και με αυτή την κατηγορία αυτή παραπέμφθηκαν στο αυτόφωρο. Διέταξε, επίσης, να διενεργηθεί έρευνα από την αστυνομία, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για τη διάπραξη του αδικήματος της φθοράς ξένης περιουσίας.

Έξω από την Ευελπίδων η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε «δεν πρέπει ο λαός να φοβηθεί. Πρέπει να ατσαλωθεί και να καταλάβει πως όταν παίρνονται τέτοια μέτρα έρχονται και καινούργια σε βάρος των εργαζομένων». Η κ. Παπαρήγα σημείωσε ότι τα αντιλαϊκά μέτρα δεν τελείωσαν και πρόσθεσε «Επομένως, ο κλήρος πέφτει στον λαό να αντιμετωπίσει τα προβλήματα».


Όλα ξεκίνησαν την Τετάρτη στις 10.30 το πρωί όταν στελέχη του ΠΑΜΕ μπήκαν στο υπουργείο και ανέβηκαν στον 8ο όροφο του κτιρίου, όπου βρίσκεται το γραφείο του Γιάννη Βρούτση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αναφορά του υπουργού Εργασίας την Τρίτη ότι το ασφαλιστικό σύστημα «οικοδομήθηκε διαχρονικά στη βάση πελατειακών αντιλήψεων». Ζητούσαν να δουν τον υπουργό. Έξω από το υπουργείο συγκεντρώθηκαν διαδηλωτές σε ένδειξη συμπαράστασης.



Κατά την αποχώρηση των συνδικαλιστών δυνάμεις των ματ συνεπλάκησαν με τους διαμαρτυρόμενους, κάνοντας χρήση χημικών. Τραυματίστηκαν τρία άτομα. Τα πνεύματα οξύνθηκαν την ώρα που η αστυνομία οδηγούσε μέλη του ΠΑΜΕ σε λεωφορείο, προκειμένου να προσαχθούν στη ΓΑΔΑ.

Σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους προσαχθέντες, που τελικά συνελήφθησαν, συνδικαλιστές πραγματοποίησαν πορεία και συγκέντρωση στη ΓΑΔΑ. Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση μετέβησαν βουλευτές του ΚΚΕ, αλλά και αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου