Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Άρχισαν οι αποχωρήσεις στη Β. Ελλάδα

Σε διαφορετικές «ταχύτητες» κινούνται μέχρι στιγμής οι διαδικασίες αποχώρησης των ανανεωτικών στελεχών από το ΣΥΝ στη Θεσσαλονίκη και τη λοιπή Βόρεια Ελλάδα. Στην Α΄ και, ιδίως, στη Β΄ Θεσσαλονίκης υπήρξε άμεση αποχώρηση σημαντικών στελεχών και οι πληροφορίες θέλουν αρκετά ακόμη να το σκέφτονται σοβαρά.
Αντίθετα, στους υπόλοιπους νομούς τα περισσότερα στελέχη είτε δείχνουν μέχρι στιγμής προσηλωμένα στον «κομματικό πατριωτισμό» είτε προσανατολίζονται απλώς να «πάνε σπίτι τους».
Στην Α' Θεσσαλονίκης ήδη κούνησαν το μαντίλι πρόσωπα όπως τα μέλη της προηγούμενης ΚΠΕ, Βαγγέλης Ζορκάδης και Φανή Γουργούρη, το πρώην μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, Σάκης Παπαθανασίου, ενώ η Μίνα Ξηροτύρη, στη συνάντηση των Ανανεωτικών το προηγούμενο Σάββατο, αρχικά ήταν κατά της αποχώρησης από το ΣΥΝ, αλλά συντάχθηκε με την απόφαση της πλειοψηφίας. Αντίθετα, ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης όχι μόνο έμεινε, αλλά και εξελέγη πρώτος στη λίστα της «Πρωτοβουλίας 2010». Στη Β' Περιφέρεια αποχώρησαν πρόσωπα, όπως ο πρώην γραμματέας της Νομαρχιακής, Αδάμ Δράγας, ο Θέμης Κουταλιανός, η Καίτη Τσαρουχά, ο Θόδωρος Ψαρράς, ενώ ο νυν γραμματέας, Κώστας Βουδούρης, δηλώνει ότι μένει προς το παρόν, αλλά περιμένει να δει αν θα υλοιποιηθούν οι δεσμεύσεις που ανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας για ξεκαθάρισμα των σχέσεων με το ΣΥΡΙΖΑ.
Εντός και εκτός...

Εκτός ΣΥΝ βρίσκονται ο πρώην βουλευτής Σερρών Φιντίας Βελίκης, ο πρώην αντιδήμαρχος Κιλκίς Χρήστος Σπίγγος, ενώ «υπ' ατμόν» είναι πρόσωπα με έντονη παρουσία στο ΣΥΝ Κιλκίς, όπως η Τάσα Κωνσταντινίδου και ο Γιόσκας Παυλίδης. Αντίθετα, στη Ροδόπη ο πρώην βουλευτής Μουσταφά Μουσταφά, που παραμένει στο Συνασπισμό, δηλώνει στον «ΑτΚ» ότι έγινε συζήτηση τοπικών στελεχών και άπαντες συμφώνησαν ότι «όλοι εδώ έχουμε μια ψυχή και αυτή ανήκει στο ΣΥΝ». Συμπαγής εμφανίζεται ο Συνασπισμός και στη Δυτική Μακεδονία, όπου στην Κοζάνη από τα «στελέχη πρώτης γραμμής» μόνον η Ντόρα Τσικαρδάνη συντάχτηκε ανοιχτά στο συνέδριο με τη γραμμή Κουβέλη. Αντίθετα, οι Ανανεωτικοί Τάσος Τσαούσογλου στη Φλώρινα και Περικλής Ζαγάρας στην Καστοριά έμειναν στο συνέδριο και εξελέγησαν στη νέα ΚΠΕ με τη λίστα της «Πρωτοβουλίας 2010».
Στην Καβάλα αποχωρεί ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος, Βασίλης Τραϊφόρος, όπως και ο πρώην γραμματέας της Νομαρχιακής Οργάνωσης, Θόδωρος Βαλαβάνης. Ειδική, επίσης, περίπτωση είναι αυτή του νομού Πέλλας. Αποχωρήσεις Ανανεωτικών δεν καταγράφονται, για τον απλούστατο λόγο ότι ήδη τα κορυφαία ανανεωτικά στελέχη του νομού, απογοητευμένα εδώ και καιρό από τη «μετάλλαξη» του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν πάει στα σπίτια τους και σε πολλές περιοχές, όπως στα Γιαννιτσά, οι οργανώσεις έτσι κι αλλιώς υπολειτουργούσαν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου