Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Η ταλαιπωρία στην Ελλάδα έχει όνομα. ΠΑΜΕ και ΚΚΕ. Όποιος θέλει να πάει διακοπές στα νησιά καλά θα κάνει να επικοινωνήσει πρώτα με το τηλεφωνικό κέντρο του Περισσού, για να πληροφορηθεί πότε επιτρέπουν τον απόπλου των πλοίων και ποτέ όχι. Θα απαντήσει η... λιμενάρχης Παπαρήγα ••• Εάν πάλι δεν βρίσκετε εισιτήρια στα πρακτορεία για τα γνωστά νησιά του Αιγαίου, κάντε ένα τηλέφωνο στην κ. Παπαρήγα. Μπορεί να σας βολέψει. Κάθε μέρα στο λιμάνι είναι οι δικοί της ••• Ενδεχομένως ο Περισσός, με τις αρμοδιότητες που παίρνει, να απαγορεύει στο εξής τον απόπλου των πλοίων και λόγω καιρικών συνθηκών ••• Φαντάζομαι πως η κ. Παπαρήγα... ηδονίζεται βλέποντας τα «στρατεύματα» του ΠΑΜΕ να παρελαύνουν στο λιμάνι, να απαγορεύουν την αναχώρηση των πλοίων, να ταλαιπωρούν επιβάτες και να διασύρεται διεθνώς η χώρα μας στα ξένα δίκτυα. Κάπως έτσι δεν το έκανε και ο Νέρων; ••• Για όσους δεν έχουν καταλάβει, παραθέτω απόσπασμα από συνέντευξη της κ. Παπαρήγα στη NET: «Αν οι κινητοποιήσεις αντικειμενικά πλήττουν 1.000 ανθρώπους και 500 μαγαζιά, δεν μπορεί (εξ αυτού του λόγου) να παραιτηθεί ένα ολόκληρο κίνημα από το δικαίωμα να ζήσει καλύτερα ο λαός» ••• Η κ. Παπαρήγα και το ΚΚΕ έχουν αντιστρέψει ακόμα και την πραγματικότητα. Το κίνημα που επικαλείται έλαβε στις προηγούμενες εκλογές λιγότερο από 8% (7,54%) και εκείνοι που πλήττονται από τις κινήσεις του ΚΚΕ και εκείνοι που είναι αντίθετοι ξεπερνούν το 92% του ελληνικού λαού • Μήπως δεν ξέρει από μαθηματικά; Ξέρει, αλλά η στρατηγική του ΚΚΕ είναι να διαλυθεί η χώρα οικονομικά, να φτωχύνουν όλοι, μπας και ανεβάσει τα ποσοστά του, και να δικαιώσει τις θέσεις του ότι ο καπιταλισμός προκαλεί φτώχεια ••• Άλλωστε ο «Ριζοσπάστης» στο τεύχος του 10.593 ευχήθηκε να χρεοκοπήσει η χώρα. Σε πρωτοσέλιδο άρθρο του ανέφερε: «Μακάρι να χρεοκοπήσει η καπιταλιστική οικονομία, θα είναι όφελος για τον λαό» — Κι ας καταστραφούν χιλιάδες επαγγελματίες του τουρισμού (εκεί δεν έχει δύναμη), κι ας πεινάσουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι σ' αυτόν τον τομέα, κι ας απολέσει η Ελλάδα πολύτιμα έσοδα από τη μόνη σοβαρή «βιομηχανία» της χώρας, που είναι ο τουρισμός. Αρκεί να κερδίσει ψήφους το κόμμα ••• Τετρακόσια χρόνια Τουρκοκρατίας και τουρκικό πόδι δεν πάτησε στην Κεφαλονιά, και τώρα περνούν ανοιχτά της νήσου τουρκικά υποβρύχια για να πάνε στην Αλβανία, ενώ το τουρκικό επιτελείο σχεδιάζει ασκήσεις στο Ιόνιο. Μας περικυκλώνουν σιγά σιγά •• Τεράστια αίσθηση έκανε η αποκάλυψη της στήλης ότι το ωράριο των μηχανοδηγών στα τρένα αρχίζει από την ώρα που βγαίνουν από το σπίτι τους και όχι από την ώρα που φτάνουν στη δουλειά τους.- Έτσι στην περίπτωση που κάποιος μένει στην Κόρινθο και εργάζεται στην Αθήνα, εμείς οι υπόλοιποι «οφείλουμε» να πληρώνουμε μισθό σε αυτόν τον κύριο όση ώρα χρειάζεται για να φτάσει στον ΟΣΕ. Κι αν πηγαίνει με τα πόδια…

Κυβέρνηση ΠΑΜΕ έχουμε, αν δεν το έχετε καταλάβει. Μου λένε ότι ο Ιταλός πρέσβης βρέθηκε την περασμένη Τετάρτη στο υπουργείο Ναυτιλίας, όπου συναντήθηκε με ανώτατους υπηρεσιακούς παράγοντες μπας και βρεθεί λύση με την κατάληψη των δύο πλοίων της ιταλικών συμφερόντων Adriatic Lines, στο λιμάνι της Κορίνθου. Όταν ρώτησε γιατί δεν εκτελείται η δικαστική απόφαση που εξέδωσε προ εβδομάδων το Πρωτοδικείο Πειραιά και η οποία επιβάλλει να απελευθερωθούν τα δύο πλοία, η απάντηση που πήρε τον έστειλε αδιάβαστο: «Άμα επιχειρήσουμε δυναμική επέμβαση, την επόμενη μέρα θα έχουν μπλοκάρει όλα τα λιμάνια της χώρας», του είπαν. Γι' αυτό σας λέω, έχουμε κυβέρνηση ΠΑΜΕ.

Τρεις καλλιτέχνες, μετά τον Τόλη Βοσκόπουλο, θα βγουν οσονούπω στο μεϊντάνι. Το ΣΔΟΕ τους έχει ελέγξει και η φοροδιαφυγή είναι μεγάλη. Οι δυο είναι πολύ γνωστοί, ενώ ο τρίτος θεωρείται μάλλον παρλαπίπας .Όπως πάμε, οι... αετοί θα μοιάζουν με... γριές.

Γιώργος Παπανδρέου. Παναγίτσα μου, αν περάσει το Ασφαλιστικό, θα σου ανάψω λαμπάδα ίσαμε το μπόι μου!

Μετά τη νέα επεισοδιακή συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων όπου η Βάσω... προσέφερε μερικές δύσκολες ώρες στον υφυπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη, αρνούμενη να δεχτεί τροποποίηση του άρθρου που δίνει αρμοδιότητα στον υπουργό Οικονομικών να υπογράφει δανειακές συμβάσεις χωρίς την έγκριση της Βουλής, ο Σαχινίδης έφευγε κατηφής. Είχε δεχθεί και την παρατήρηση της Βάσως ότι «με αυτά που κάνεις, βρε παιδάκι μου, εκθέτεις την κυβέρνηση»! Εκείνη την ώρα έμπαινε στη Βουλή ο Γ. Παπακωνσταντίνου (με ιδία πείρα από το πρέσινγκ της Βάσως), ο οποίος, έχοντας πληροφορηθεί το συμβάν και βλέποντας τον Σαχινίδη να προχωρά μπαϊλντισμένος με σκυμμένο κεφάλι, του είπε με συμπάθεια και ένα ελαφρύ σαρδόνιο μειδίαμα: «Καλώς τον υφυπουργό μου!». Δεν είδα τον Σαχινίδη να έχει όρεξη για χιούμορ πάντως. Για την ιστορία σάς λέω ότι ο Παπακωνσταντίνου είχε προσπαθήσει να πάει στο υπουργείο του, αλλά δεν μπόρεσε να μπει γιατί το είχαν αποκλείσει απολυμένοι της πρώην Ολυμπιακής οι οποίοι διεκδικούν τις αποζημιώσεις που είχε ορίσει με νόμο η Ν.Δ. Επιστρέφοντας στη Βουλή και ανεβαίνοντας στο περιστύλιο ο Παπακωνσταντίνου έπεσε πάνω στον πρώην υπουργό Μεταφορών Κωστή Χατζηδάκη, στον οποίο είπε μισοαστειευόμενος «δεν μπορώ να μπω στο υπουργείο μου, γιατί μου ζητούν αυτά που τους υποσχέθηκες...».
Πράματα και θάματα έχουν βρει οι «Ράμπο» του υπουργείου Εσωτερικών, οι οποίοι εδώ και αρκετό καιρό ξεσκονίζουν τους φακέλους της Δημοτικής Επιχείρησης Ραδιοφωνίας Ανω Λιοσίων. Στην έκθεση που έχουν συντάξει, στοιχειοθετούνται ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία πιθανότατα θα παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη για ποινικές κυρώσεις. Η «μαύρη τρύπα» της δημοτικής επιχείρησης ξεπερνά τα 15 εκατ. ευρώ! Αρκετά από τα ποσά αυτά επιχειρήθηκε να δικαιολογηθούν με παραστατικά τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο της επιχείρησης. Μέχρι και οικοδομικά υλικά εμφανίστηκαν ως έξοδα. Οφειλές αρκετών εκατομμυρίων φαίνεται να έχουν όμως και άλλα όργανα της Αυτοδιοίκησης, τα οποία είναι πιθανό το επόμενο διάστημα να ελεγχθούν από τους «Ράμπο» της δημόσιας διοίκησης. Λεπτομέρειες και επιπλέον πληροφορίες σε επόμενη έκδοση...

Υπάρχει το προηγούμενο με τον αναπληρωτή διευθύνοντα της ΔΕΗ, τον κ. Ευθύμογλου, την εποχή της πάλαι ποτέ «νέας διακυβέρνησης». Μπήκε στη θέση αυτή μια μέρα μετά την παραίτηση του από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, πράγμα που είναι παράνομο, καθώς -όπως ορίζει ο νόμος-«τα μέλη της ΡΑΕ και τα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού δεν επιτρέπεται νια τρία έτη μετά τη λήξη της θητείας τους, με οποιονδήποτε τρόπο, να είναι εταίροι, μέτοχοι, μέλη Δ.Σ., τεχνικοί ή άλλοι σύμβουλοι ή να απασχολούνται, με ή χωρίς αμοιβή, σε εταιρεία ή επιχείρηση της οποίας οι δραστηριότητες υπάγονται άμεσα ή έμμεσα στον έλεγχο και την εποπτεία της ΡΑΕ και της Επιτροπής Ανταγωνισμού». Τώρα, μου λένε για κάποιον νομικό σύμβουλο της ΔΕΗ ο οποίος λίγο πριν από τις τελευταίες εθνικές εκλογές ορίστηκε και μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Διατηρεί, άραγε, ακόμα και τις δύο θέσεις; Φανταστείτε, δηλαδή, να υπάρχει καταγγελία στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για τη ΔΕΗ. Αν είναι αλήθεια αυτό που μου λένε, ο ίδιος άνθρωπος θα ελέγχει την καταγγελία εκ μέρους της επιτροπής και ταυτόχρονα θα είναι ο νομικός παραστάτης της εταιρείας!
✓ Ιδιαίτερα αποκαλυπτική ήταν η κατάθεση του επιχειρηματία Ιορδάνη Παπαϊωάννου στην ειδική ανακρίτρια. Θεωρείται πρόσωπο-κλειδί για την εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς εν μια νυκτί και με τη μεσολάβηση του «διακινήθηκαν» εκατομμύρια ευρώ. Δεν είναι λίγοι, πάντως, εκείνοι που ακόμη και τώρα διερωτώνται για την κατάληξη των συγκεκριμένων χρημάτων. Αν, δηλαδή, κατέληξαν σε συνεργάτη του I. Παπαϊωάννου ή σε πολιτικό πρόσωπο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο I. Παπαϊωάννου επιβεβαίωσε στην ανακρίτρια την ανάμειξη του, σημειώνοντας πως αποτελούσε «παρένθετο πρόσωπο». Ταυτοχρόνως, αναμένεται και η κλήση για κατάθεση στην ανακρίτρια του στενού συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού, Γιάννη Αγγέλου.
✓ Τη Δευτέρα αποφασίζεται η σύσταση της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση του
Βατοπεδίου, με έξι υπουργούς να παραπέμπονται για περαιτέρω διερεύνηση ευθυνών: Αλ. Κοντός, Θ. Ρουσόπουλος, Π. Δούκας, Ευάγγ. Μπασιάκος, Γ. Βουλγαράκης και Κ. Κιλτίδης. Για τον τελευταίο, πάντως, δεν είναι λίγοι -ακόμη και εντός του ΠΑΣΟΚ- εκείνοι που εκτιμούν πως η παραπομπή του προήλθε εξ ανάγκης και κατόπιν της καταθέσεως του Αλ. Κοντού. Με άλλα λόγια, τη Δευτέρα θα στηθούν στην Ολομέλεια της Βουλής έξι διαφορετικές κάλπες, μία για κάθε έναν εκ των εμπλεκομένων πρώην υπουργών, στις οποίες οι βουλευτές θα ρίξουν τη μυστική τους ψήφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου