Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Επισπεύδει το νέο κόμμα η Μπακογιάννη

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες η Ντόρα Μπακογιάννη αναμένεται να ανακοινώσει και επισήμως την απόφαση της να προχωρήσει στη δημιουργία του νέου κόμματος που θα στοχεύει στη σύνθεση προκειμένου να εκφράσει τη μερίδα εκείνη των πολιτών που, όπως καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις, δηλώνει απογοητευμένη τόσο από τα δύο κόμματα εξουσίας όσο και από τα υπόλοιπα, αλλά και αναζητά έναν άλλο χώρο πολιτικής έκφρασης.
Η επίσημη αναγγελία της ν απόφασης της πρώην υπουργού φαίνεται ότι επισπεύδεται από δύο παράγοντες: ο πρώτος είναι ότι η τελευταία δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας, με τους ερωτηθέντες να δίνουν ένα ποσοστό περί το 10% στο κυοφορούμενο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη, έστειλε θετικά μηνύματα στο στρατηγείο της πρώην υπουργού, ενισχύοντας, το ότι η φημολογία πρέπει να αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά πριν... καεί με το πέρασμα του χρόνου. Ακόμη δηλαδή και αν το όλο εγχείρημα βρίσκεται στα σκαριά, αρκετοί συνομιλητές της κ. Μπακογιάννη εισηγούνται να επισπεύσει τις κινήσεις της τώρα που η συζήτηση είναι ακόμη ζεστή, και πάντως πριν μεσολαβήσουν τα μπάνια του λαού.
Ο δεύτερος παράγοντας είναι ότι ήδη άρχισαν να καταγράφονται οι πρώτες γκρίνιες ανάμεσα στους γαλάζιους «αντάρτες», οι οποίοι νιώθουν ότι δεν μπορούν να καταστούν «όμηροι» των αποφάσεων της πρώην υπουργού. Είναι χαρακτηριστικό ότι βουλευτής και πρώην υπουργός ο οποίος στήριξε με ιδιαίτερη θέρμη την υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη για την ηγεσία έλεγε χαρακτηριστικά σε κατ' ιδίαν συνομιλία του ότι «αν προκύψει ευκαιρία να βάλω υποψηφιότητα νια το Πολιτικό Συμβούλιο της Ν.Δ. μετά το άνοιγμα Σαμαρά προς όλες τις πλευρές, τότε θα την εκμεταλλευθώ, γιατί δεν μπορώ να περιμένω πότε και αν η Ντόρα θα αποφασίσει να κάνει το νέο κόμμα...». Αντίστοιχη είναι η στάση και άλλων γαλάζιων στελεχών που δεν ανήκουν στο κλίμα Σαμαρά, αλλά σπεύδουν να καταθέσουν υποψηφιότητα για την εκλογή τους στη νέα Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Άλλος βουλευτής, που θεωρείται στενός συνομιλητής της πρώην υπουργού, φέρεται -σύμφωνα με πληροφορίες- να της έχει ήδη μεταφέρει τον έντονο προβληματισμό που υπάρχει στους κόλπους των υποστηρικτών της... Εγώ πάντως δεν είμαι σίγουρος ότι η Ντόρα θα αποτολμήσει. Ακόμη δεν έχει βρει τα «νέα υλικά» που λέει ότι της χρειάζονται. Αν βιαστεί, θα πάει με τα «μπάζα». Και καινούργιο «σπίτι» με «μπάζα» το μόνο που σου εγγυάται είναι η γρήγορη κατεδάφιση του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου