Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Η προηγούμενη κυβέρνηση όταν ήθελε να εξευμενίσει, να ουδετεροποιήσει ή και να «δωροδοκίσει» κάποιο ή κάποια μέσα ενημέρωσης, συνήπτε μία σύμβαση με μια διαφημιστική εταιρεία, συνήθως μικρή ή από την περιφέρεια, και μέσω της σύμβασης που υπέγραφε μαζί της ένα υπουργείο, μια κρατική εταιρεία ή ΔΕΚΟ, μοίραζε αφειδώς και σκανδαλωδώς κονδύλια συνήθως ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Η νυν κυβέρνηση ανακάλυψε το «κόλπο» καθώς σε πολλά υπουργεία λέγεται ότι βρέθηκαν τέτοιες συμβάσεις εκμαυλισμού. Με εντολή του πρωθυπουργού οι συμβάσεις επανεξετάζονται και η ροή της κρατικής διαφήμισης θα γίνεται εφεξής με αντικειμενικά κριτήρια, και κυρίως διαφάνεια.
Φαίνεται ότι τα... βουντού της Ρηγίλλης κατά των «ντορικών» πιάνουν τόπο! Εκτός από την Ντόρα, που περπατάει με πατερίτσες, και ο βουλευτής Γιώργος Κοντογιάννης αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τη μέση του και πηγαίνει... κουτσαίνοντας. Και, όταν εμφανίζονται και οι δυο μαζί στο Κοινοβούλιο, τα σχόλια αγγίζουν τα όρια του... ανέκδοτου.

Όσο περνούν οι μέρες, η αγωνία των υποψηφίων ειδικά για τις θέσεις των περιφερειαρχών ανεβαίνει όπως το θερμόμετρο. Εκείνος πάντως που λέγεται ότι ανησυχεί λιγότερο είναι ο νομάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, καθώς οι πληροφορίες από τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του Μεγάρου Μαξίμου, τον «παίζουν» στάνταρ άσο για τη θέση. Ο Γ. Σγουρός, εκτός από .πετυχημένος νομάρχης, θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες από κάθε άλλον υποψήφιο να κερδίσει την Περιφέρεια Αττικής, αφού έχει πολλές συμπάθειες και στον χώρο της Δεξιάς, αλλά και της Αριστεράς. Μάλιστα η βράβευση του προχθές από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με ανώτερη διάκριση προσθέτει επιπλέον πόντους στην υποψηφιότητα του. Και βέβαια το γεγονός ότι κατάφερε να εμφανίσει πλεονασματικό προϋπολογισμό της νομαρχίας, όταν όλες οι αυτοδιοικητικές μονάδες είναι ελλειμματικές και υπερχρεωμένες, τον καθιστά και «πρόταση εγγύησης» στις μέρες της οικονομικής κρίσης που ζούμε.
Η ανεξαρτητοποίηση του Κώστα Κιλτίδη ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής του Αντώνη Σαμαρά. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. είναι αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει ο ίδιος το κόμμα του από τους βουλευτές οι οποίοι στηρί¬ζουν την Ντόρα Μπακογιάννη και να τους εξωθήσει να ακολουθήσουν το παράδειγμα Κιλτίδη μία ώρα αρχύτερα! Και δεν αποκλείεται να το κάνουν. Έτσι, πολλοί εκτιμούν ότι οι εξελίξεις στα εσωκομματικό τοπίο της Ν.Δ. θα είναι ραγδαίες. Το ερώτημα είναι πόσοι θα αποχωρήσουν, μιας και η πλευρά Μπακογιάννη μετρά περίπου δεκαπέντε «δικούς της». Γιατί, αν αποχωρήσουν τόσοι, τότε η Ντόρα θα βρεθεί με μια γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα δίπλα σε αυτή της Ν.Δ.
Έξω πάει καλά η υπουργός Οικονομίας (και με ολίγη από Ναυτιλίας) Λούκα Κατσέλη. Όταν ήρθαν στην Αθήνα οι Κινέζοι αξιωματούχοι, ο μεν κάπτεν Γουέι της Cosco είχε περισσότερες επαφές με τον Χ. Παμπούκη, ο δε αντιπρόεδρος της Κίνας Ζανγκ Ντεγιάνγκ με τον ομόλογο του Θεόδ. Πάγκαλο. Τώρα η Λούκα βρίσκεται στο Πεκίνο για την Παγκόσμια Έκθεση EXPO και θα είναι αυτή που θα έχει τα κονέ με τους υποψήφιους...κίτρινους επενδυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου