Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

«Χρίσμα» μόνο στους μεγάλους δήμους

Στήριξη μόνο στους δήμους άνω των 20.000 κατοίκων
Χρίσμα μόνο στους μεγάλους δήμους της χώρας (πρωτεύουσες νομών) και στις περιφέρειες θα δώσει τελικά η ΝΔ, σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη στη σύσκεψη που είχε ο κ. Αντ. Σαμαράς με τους κ. Μιχαλολιάκο, Ζώη και Αρβανιτόπουλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη αποφασίστηκε στήριξη να υπάρξει μόνο στους δήμους που έχουν πάνω από 20.000 δημότες, ενώ ορισμένες περιοχές θα κριθούν κατά περίπτωση.
Στη Σπάρτη π.χ. όπου υποψήφιος θα είναι ο νυν νομάρχης Λακωνίας κ. Κ. Φούρκας ή στις Σέρρες όπου θα διεκδικήσει το αξίωμα η κυρία Κόλλια, δεν θα τεθεί θέμα κομματικής υποστήριξης προκειμένου οι υποψηφιότητες αυτές να συγκεντρώσουν ψήφους από όλους τους κομματικούς χώρους.
Η γενική «γραμμή» που θα κυριαρχήσει στη διαδικασία επιλογής των υποψηφίων είναι πως θα πρέπει να στηριχθούν πρόσωπα που προέρχονται είτε από την Αυτοδιοίκηση είτε από την κοινωνία. Αυτή η αρχή ουσιαστικά λειτουργεί ως «φρένο» στις φιλοδοξίες νυν ή και πρώην βουλευτών της ΝΔ που έχουν εκφράσει την επιθυμία να μετακινηθούν στους δήμους ή στις περιφέρειες. Σημαντικό ρόλο στη λήψη των τελικών αποφάσεων, οι οποίες θα αρχίσουν να ανακοινώνονται σταδιακά μετά το συνέδριο της ΝΔ, «παίζουν» και οι τοπικές δημοσκοπήσεις που ήδη διενεργούνται για λογαριασμό της Ρηγίλλης.
Εντός των ημερών αναμένεται να φτάσουν στη Ρηγίλλης και οι απαντήσεις στα ερωτηματολόγια που απέστειλε η ΝΔ για τα θέματα της Αυτοδιοίκησης και τα τοπικά προβλήματα στα μέλη που ψηφίσαν στις εσωκομματικές εκλογές της 29ης Νοέμβριου.
Το ερωτηματολόγιο, το οποίο συνοδεύτηκε από επιστολή του κ. Σαμαρά, περιλαμβάνει θέματα που αφορούν τον «Καλλικράτη», ενώ οι αποδέκτες-μέλη του κόμματος καλούνται να απαντήσουν και στο «ποιος κατά την άποψή τους είναι καταλληλότερος για υποψήφιος δήμαρχος στον δήμο που ψηφίζουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου