Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Οικογενειοκρατίας συνέχεια



Σε έναν κρατικό μηχανισμό που έχει παραλύσει και σε μια χρονική στιγμή που χρειάζονται έμπειροι παίχτες στις καίριες θέσεις ώστε να βγούμε από το τούνελ της ύφεσης, ο ΓΑΠ επέλεξε να διορίσει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τον… λογογράφο του! Ναι καλά διαβάσατε. Όπως εύστοχα έγραψε οικονομικό site, «δεδομένου ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς δεν εκφωνεί συχνά λόγους, το θέμα είναι τι άλλα προσόντα έχει ο εν λόγω κύριος (33 ετών), πλην του ότι ανήκει στον στενό κύκλο του Γιώργου Παπανδρέου».
Πολλά ερωτήματα προέκυψαν από την τοποθέτησή του στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, που υποτίθεται ότι είναι ανεξάρτητη αρχή (με την πλειονότητα όμως των μελών της να τοποθετείται από το υπουργείο Οικονομίας).
Έλα όμως που ο εν λόγω εκτός του ότι γράφει αυτούς τους φοβερούς και τρομερούς λόγους που εκφωνεί ο ΓΑΠ, είναι και αδελφός της διευθύντριας του γραφείου του υπουργού Πολιτισμού κ. Παύλου Γερουλάνου; Γερό προσόν. Να σημειωθεί ότι το παιδί θα αντικαθιστούσε ένα παλιό, έμπειρο μέλος της ΕΚ. Η απόφαση του πρωθυπουργού ούτε ανακοινώθηκε ούτε καν κοινοποιήθηκε. Όμως η είδηση διέρρευσε και προκάλεσε τέτοιο σάλο που ο εν λόγω , σύμφωνα με πληροφορίες, υπέβαλε την παραίτηση του «για λόγους ευθιξίας». Δεν πειράζει, κάπου αλλού θα τον βολέψει το σύστημα. Και με περισσότερη εχεμύθεια ώστε να μην μαθευτεί. Τόσους άλλους έχουν νοικοκυρέψει χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Εμείς πάντως συνεχίζουμε το ρεπορτάζ κόντρα σε όσους δυσανασχετούν.
ΥΓ: Όπως αποκαλύψαμε την προηγούμενη εβδομάδα, ο οίκος αξιολόγησης Fitch, ανακοίνωσε χθες βράδυ ότι βάζει την Ελλάδα σε καθεστώς πιστοληπτικής επιτήρησης. Μαζί με την Moody's, μας απειλούν με νέα υποβάθμιση. Μα κύριε Γιώργο μας, πώς είναι δυνατόν να λένε από την μια ότι πάμε καλά και την ίδια στιγμή να μας ρίχνουν στα τάρταρα; Μήπως δεν πάει το μήνυμα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου