Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ Υπονομεύουν το ΕΣΥ


Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσαν τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας
αλλά και δημοσιεύματα σχετικά με ελλείψεις κλινών και υλικών σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας. Έτσι, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με ελλείψεις υλικών και κλινών στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ε. Ράικου. Υπενθυμίζεται ότι μετά τον έλεγχο που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον οποίο διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν ελλείψεις σε ιατρικά υλικά και κλίνες στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», η κ. Ράικου ανέθεσε σε εισαγγελέα να διερευνήσει τις καταγγελίες. Παράλληλα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας διέψευσε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ελλείψεις στον «Ευαγγελισμό» και στο ΚΑΤ, λέγοντας ότι οι αποθήκες τους είναι πλήρεις σε υγειονομικό υλικό.
«Παιχνίδι υπονόμευσης»
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος απέδωσε τις πληροφορίες περί ελλείψεων σε «παιχνίδι υπονόμευσης» του δημόσιου συστήματος υγείας, τονίζοντας, παράλληλα, ότι σήμερα το απόγευμα, με τα αποτελέσματα της ΕΔΕ για το «Αλεξάνδρα» στα χέρια της ηγεσίας του υπουργείου, θα ανακοινωθούν οι κυρώσεις που θα επιβληθούν σε όσους ευθύνονται. Ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ότι τυχόν έλλειψη υλικών στα νοσοκομεία οφείλεται είτε σε κακή διαχείριση είτε σε εμπάργκο των προμηθευτών και όχι στο ότι δεν πληρώθηκαν και ξεκαθάρισε ότι, επειδή αναμένονται και άλλες απόπειρες υπονόμευσης του συστήματος δημόσιας υγείας, δόθηκε εντολή στο σώμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας να διενεργεί αμέσως ελέγχους. Πρόσθεσε δε ότι, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην 6η θέση μεταξύ των χωρών όλου του πλανήτη σε δαπάνες υγείας, οι οποίες ανέρχονται σε 25 δισ. ευρώ ετησίως, το αντίκρισμά τους σε υπηρεσίες υγείας δεν είναι το καλύτερο.
Προκαταρκτική και για την επίθεση
Επίσης, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την επίθεση κατά του κ. Λοβέρδου στους Αγίους Αναργύρους διέταξε η κ. Ράικου. Η εισαγγελέας ζητά να εντοπιστούν οι δράστες της επίθεσης που δέχθηκε ο υπουργός την ώρα της άφιξής του στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων. Υπενθυμίζεται ότι από τα επεισόδια τραυματίστηκαν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αγίων Αναργύρων Π. Πελέκας, ο οποίος υπέστη διάσειση, και ο σύμβουλος του υπουργού Υγείας Δ. Κωνσταντόπουλος. Σημειώνεται δε ότι το περιστατικό προκάλεσε νέο γύρο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, αφού το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του κατηγόρησε προσωπικά τον Α. Τσίπρα ότι ευθύνεται για την επίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου