Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

H Λάρισα έκλεισε τα μάτια στη ρατσιστική βία;

Ότι έκλεισαν τα μάτια στο ρατσιστικό κρούσμα βίας στη Λάρισα οι πολιτικοί και οι φορείς της πόλης, υποστηρίζεται στο larissa.gr. Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι οι βουλευτές Λάρισας, με εξαίρεση ενός, ο Περιφερειάρχης, το δημοτικό συμβούλιο και άλλοι φορείς δεν τοποθετήθηκαν επί του θέματος.
Με αυτό τον τρόπο όμως δεν δημιουργούνται οι προϋποθέσεις αποκήρυξης του φαινομένου, τονίζεται στο δημοσίευμα.

«Την εβδομάδα ομάδα ανήλικων επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον Πακιστανών, καταγράφοντας έτσι το πρώτο σοβαρό και επίσημο ρατσιστικό κρούσμα βίας στην πόλη» αναφέρεται. Όμως παρόλο που το συμβάν συζητήθηκε επί της ουσίας «η επίσημη Λάρισα έκλεισε τα μάτια».
 
Οι οκτώ βουλευτές του νομού αλλά και το δημοτικό συμβούλιο -το οποίο συνεδρίασε αμέσως μετά το περιστατικό- δεν τοποθετήθηκαν, εξαιρουμένων δύο ατόμων από τους βουλευτές και τους δημοτικούς συμβόλους, πληροφορεί η ιστοσελίδα.
 
Ούτε ο  περιφερειάρχης Θεσσαλίας  «ο μέσος όρος καθημερινών ανακοινώσεων του οποίου είναι αρκετά υψηλός» και η  αντιπεριφερειάρχης Λάρισας εξέδωσαν κάποια σχετική ανακοίνωση.
 
Επιπλέον, «σύλλογοι, επιμελητήρια, ιδρύματα, κόμματα, φορείς της πόλης (εκτός των  «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας» και «Δυναμική Ελλάδα») δεν εξέφρασαν δημόσια τη θέση τους.
 
Από την άλλη «η τοπική Εκκλησία, χωρίς να γνωρίζουμε αν αναγνώσθηκε κάτι στους ιερούς ναούς της πόλης, δεν τοποθετήθηκε».
 
Το ίδιο και «πολιτευτές, διοικητές οργανισμών, πνευματικοί άνθρωποι, καλλιτέχνες» κ.α.
 
Όσο όμως αυτοί σιωπούν δεν δημιουργούνται οι προϋποθέσεις αποκήρυξης του φαινομένου, οι συνθήκες κατανόησης του φαινομένου, οι συνθήκες εκείνες που εν τέλει θα οδηγήσουν σε μια πραγματική αλληλεγγύη, καταλήγει το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου