Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Μπλόκα και κλήσεις σε σχολικά λεωφορεία

Δεν πρόλαβαν να ανοίξουν τα σχολεία και η τροχαία που βρίσκεται επί ποδός εντόπισε τους τέσσερις πρώτους παραβάτες οδηγούς σχολικών λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη.
Όπως έγινε γνωστό, οι πρώτες παραβάσεις αφορούσαν: έλλειψη άδειας οδήγησης Δ’ κατηγορίας, έλλειψη ασφαλιστικής κάλυψης του οχήματος, έλλειψη δελτίου τεχνικού ελέγχου ΚΤΕΟ και έλλειψη κάρτας ελέγχου καυσαερίων. Δύο από τα λεωφορεία ακινητοποιήθηκαν, όπως προβλέπει ο νόμος. Την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκαν 103 έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία. “Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν εντατικά και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ελεγχθούν όλα τα λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές” δήλωσε ο διευθυντής της τροχαίας Θεσσαλονίκης Γιώργος Θάνογλου. Πέρσι είχαν πραγματοποιηθεί συνολικά 2.960 έλεγχοι και διαπιστώθηκαν 67 παραβάσεις.
Έλεγχοι σε κυλικεία
Τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν από μικτά συνεργεία της αστυνομίας και της υγειονομικής υπηρεσίας έλεγχοι σε σχολικά κυλικεία με στόχο την υγιεινή διατροφή των μαθητών. Οι έλεγχοι θα αφορούν τη διάθεση επιτρεπόμενων ειδών στους μαθητές. Σύμφωνα με τον Σοφοκλή Κουρτίδη, προϊστάμενο του τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της διεύθυνσης Υγείας της νομαρχίας Θεσσαλονίκης, “τα τελευταία χρόνια υπάρχει σαφής βελτίωση σε ό,τι αφορά την τήρηση των κανόνων υγιεινής και την καθαριότητα στα κυλικεία. Οι περισσότερες παραβάσεις αφορούν τη διάθεση προϊόντων που δεν προβλέπονται από τις διατάξεις”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου